Biznis vesti

Izmene u saobraćaju zbog rekonstrukcije mosta u Ovčarsko-kablarskoj klisuri - konstrukciju oštetili udari kamiona

Komentari

Autor: Euronews Srbija

14/11/2021

-

14:19

Izmene u saobraćaju zbog rekonstrukcije mosta u Ovčarsko-kablarskoj klisuri - konstrukciju oštetili udari kamiona
Izmene u saobraćaju zbog rekonstrukcije mosta u Ovčarsko-kablarskoj klisuri - konstrukciju oštetili udari kamiona - Copyright Wikipedia.org/Bjoertvedt

veličina teksta

Aa Aa

Na pruzi Stalać - Kraljevo - Požega sutra će početi radovi na rekonstrukciji železničkog mosta u Međuvršju kod Ovčar Banje, iznad državnog puta Prvog B reda broj 23,  na deonici puta Čačak-Ovčar Banja, kod brane u Međuvršju. Iz Infrastrukture železnica Srbije su saopštili da su oštećenja železničkog mosta nastala kao posledica udara vangabaritnih drumskih vozila, odnosno kamiona, u konstrukciju mosta. Rok za završetak radova je 38 kalendarskih dana.

"U skladu sa odredbama pravilnika o tehničkim uslovima i održavanju donjeg stroja železnčkih pruga, postupkom javne nabavke izabran je izvođač radova  „Bricken“ Novi Sad,  u zajedničkoj ponudi sa  „MDB Gradnja“ i „Traffic design“, koji će izvoditi radove  na popravci oštećenja koja su nastala na ovom železničkom mostu, na pruzi  Stalać – Kraljevo – Požega. Vrednost radova iznosi oko osam i po miliona dinara", saopštili su iz Infrastrukture.

Tokom popravke železničkog mosta, drumski saobraćaj na ovoj lokaciji odvijaće se neizmeničnim propuštanjem vozila  jednom saobraćajnom trakom, a prvo će za saobraćaj drumskih vozila biti zatvorena desna saobraćajna traka u smeru ka Požegi.

„Infrastruktura železnice Srbije“ upozorava i apeluje na vozače drumskih vozila da u zoni izvođenja radova poštuju signalizaciju i voze pažljivo i odgovorno, sa ciljem očuvanja bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis