Biznis vesti

Direktor TO Sokobanja: 2021. godina za nas je bila rekordna po broju turista, očekujemo još više poseta

Komentari

Autor: Euronews Srbija

29/12/2021

-

16:26

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Sokobanja je i ove godine jedna od najposećenijih turističkih destinacija u Srbiji. Tu banju tokom 2021. posetilo je više od 100.000 turista, ostvaren je najveći rast od svih top destinacija u Srbiji i realizovano najviše noćenja domaćih turista, a rekorder je i po broju realizovanih vaučera za subvencionisani odmor. 

Direktor Turističke organizacije Sokobanja Ljubinko Milenković kaže za Euronews Srbija da ovde trenutno boravi oko 3.000 gostiju, ali da se za novogodišnje praznike se očekuje i veći broj.

"Ovo je rekordna godina za nas. Ostvarili smo dvocifreni rast u odnosu na bivšu rekordnu 2020. godinu. Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, čak 25 odsto dolazaka ostvareno je za prvih 10 meseci, tačnije 148.000 dolazaka. Uskoro očekujemo podatke za novembar i nadamo se da će se ovakvi trendovi zadržati ili čak povećati, naročito oko praznika. Kada je u pitanju broj noćenja, imali smo 15 odsto više u odnosu na 2020. godinu", kazao je Milenković.

Kako je dodao, broj stranih turista i dalje nije veliki, ali je zato sve više domaćih turista.

"Broj realizovanih subencionisanih vaučera je takođe naš rekord. Prema podacima MInistarstva turizma, više od jedne trećine svih vaučera je realizovano kod nas", dodao je on.

Milenković kaže da Sokobanja ima velika očekivanja i od novogodišnjih praznika.

"Kod nas je već rezervisano blizu 90 odsto kapaiteta. Svi gosti uglavnom će produžiti boravak  i nakon praznika, a pretpostavljam da je na to uticaj imao početak školskog rasupsta koji počinje 31. decembra", rekao je on.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis