Biznis vesti

Počinje testiranje brze pruge od Beograda do Novog Sada - merna kola i lokomotive stigle iz Nemačke

Komentari

Autor: Tanjug

18/01/2022

-

09:38

Počinje testiranje brze pruge od Beograda do Novog Sada - merna kola i lokomotive stigle iz Nemačke
Počinje testiranje brze pruge od Beograda do Novog Sada - merna kola i lokomotive stigle iz Nemačke - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Specijalna merna kola Nemačkih železnica (Dojče ban) stigla su u Beograd, odakle će u toku dana početi dinamičko testiranje brze pruge Beograd - Novi Sad. Sa mernim kolima su, u železničku stanicu Beograd Centar u Prokopu, stigle iz Nemačke i dve lokomotive osposobljene za brzine od 230 kilometara na sat.

Nenad Stanisavljević iz Infrastrukture železnice Srbije rekao je Tanjugu da je dinamičkim testiranjem obuhvaćeno ispitivanje geometrije novoizgrađenih koloseka za velike brzine, parametra kontaktne mreže, ugrađene opreme za velike brzine, kompatibilnosti opreme i sistema, kao i ostalih izvedenih građevinskih radova.

Infrastruktura železnice Srbije

 

Dinamičko testiranje na pruzi za brzine do 200 kilometara na sat između Beograda i Novog Sada trajaće do 4. februara, a obavljaće se u periodu od 6.30 do 17.30 sati bez saobraćaja vozova.

Dinamična ispitivanja novoizgrađene brze pruge obavljaće Infrastruktura železnice Srbije, u saradnji sa specijalizovanom kompanijom Nemačkih železnica "Sistemtehnik" koja je angažovana za realizaciju ovog posla.

Infrastruktura železnice Srbije

 

Testiranje će se obavljati fazno i po deonicama duž cele brze pruge Beograd - Novi Sad, a planirano je da ova faza ispitivanja traje do 4. februara.

Preporuka za vas

Sledeće godine brzim vozom do Novog Sada, a za četiri do Budimpešte

Komentari (0)

Biznis