Biznis vesti

Vlada Srbije razrešila vršioca dužnosti direktora EPS Milorada Grčića

Komentari

Autor: Tanjug / FoNet/ Euronews Srbija

18/01/2022

-

12:59

Vlada Srbije razrešila vršioca dužnosti direktora EPS Milorada Grčića
Milorad Grčić - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Vlada Srbije razrešila je dužnosti Milorada Grčića sa funkcije v.d direktora JP "Elektroprivreda Srbije", objavljeno je na sajtu Vlade Srbije. Grčić je podneo ostavku 12. januara u pismu koje je uputio Vladi Srbije, posle nekoliko havarija u EPS-u, a na sednici 13. januara Vlada Srbije je donela rešenje o njegovom razrešenju zbog podnošenja pismene ostavke.

EPS je ranije saopštio da se ispituje šta se dogodilo i koji je uzrok požara na odlagaču na kopu Tamnava Zapadno polje, kao i da su za ostale slučajeve nedavnih havarija podneli krivične prijave.

Premijerka Ana Brnabić je na konferenciji za novinare izjavila da sve bezbednosne službe još rade na pitanju havarija u EPS. Brnabić je naglasila da će javnost biti obaveštena o rezultatima istraga koje su u toku. Dodala je da ceni čin Milorada Grčića, koji je podneo ostavku na mesto v. d. generalnog direktora EPS i podsetila da su smenjena još četiri direktora u okviru tog preduzeća.

"To pokazuje našu odgovornost prema građanima Srbije", ocenila je Brnabić i dodala da 2012. godine, kada je došlo do restrikcija isporuke struje "niko ništa nije pitao, jer nije bilo slobode medija".

"Ovo je sada drugačija država", zaključila je premijerka na konferenciji održanoj povodom početka sprovođenja projekta "EU za Zelenu agendu u Srbiji".

U izjavi za TV Prvu Brnabić je ranije rekla da će uskoro biti poznato ko će biti novi direktor "Elektroprivrede Srbije". Ona je rekla da postoji uži krug ljudi koji bi mogli da preuzmu tu poziciju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis