Biznis vesti

Istraga protiv "Tesle" u Južnoj Koreji zbog sumnji da baterije traju kraće nego što je navedeno u specifikaciji

Komentari

Autor: Tanjug / Rojters

16/02/2022

-

09:29

Istraga protiv "Tesle" u Južnoj Koreji zbog sumnji da baterije traju kraće nego što je navedeno u specifikaciji
Tesla - Copyright AP/Ben Margot

veličina teksta

Aa Aa

Južnokorejski antimonopolski regulator razmatra izricanje kazne američkom proizvođaču električnih automobila, "Tesli", pošto je utvrdio da je kompanija preuveličala specifikacije o svojim baterijama, rekao je danas Rojtersu jedan zvaničnik.

Korejska komisija za poštenu trgovinu (KFTC) poslala je izveštaj "Tesli" u kojem se navodi da je preuveličao kilometražu nekih svojih modela, uključujući Model 3, čime je prekršio Zakon o poštenom označavanju i oglašavanju, dodao je zvaničnik iz KFTC-a, koji je tražio da ostane anoniman zbog osetljivosti stvari.

"Planiramo da održimo glavni sastanak kako bismo razmotrili i utvrdili u kojoj meri je ovaj proizvođač automobila prekršio zakon i odlučili o nivou sankcija", rekao je.

"Tesla" na svom veb sajtu navodi da njegov Model 3 može da pređe 528 kilometara sa jednim punjenjem baterije. Međutim, KFTC je utvrdio da bi domet mogao da bude manji od toga ako temperatura padne ispod nule. Analitičari kažu da bi većina električnih vozila generalno mogla da zabeleži određeni gubitak dometa po hladnom vremenu.

Pored toga, KFTC takođe odmerava da li da izrekne kazne "Tesli" zbog nevraćenih depozita kupcima koji su otkazali onlajn kupovinu. U Južnoj Koreji "Tesla" traži od kupaca da uplate depozit od 100.000 vona (84 dolara) prilikom onlajn narudžbine automobila, ali depoziti nisu vraćeni nakon otkazivanja porudžbine, prenela je novinska agencija Jonhap. U "Tesli" nisu odmah bili dostupni za komentar, kada ih je kontaktirao Rojters.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis