Biznis vesti

Srpski "Davos" se vraća na Kopaonik: Nikad veće interesovanje za najveći ekonomski skup u regionu

Komentari

Autor: Tanjug

25/02/2022

-

16:44

Srpski "Davos" se vraća na Kopaonik: Nikad veće interesovanje za najveći ekonomski skup u regionu
Srpski "Davos" se vraća na Kopaonik: Nikad veće interesovanje za najveći ekonomski skup u regionu - Copyright Promo/Đorđe Kojadinović

veličina teksta

Aa Aa

Srpski "Davos" - Kopaonik biznis forum će, sudeći po interesovanju, ove godine okupiti rekordan broj učesnika i predstavnika medija, od 6. do 9. marta na Kopaoniku. Forum se ove godine vraća u svoj tradicionalni četvorodnevni format, a centralna tema biće "Srbija 2030: Agenda za održivi razvoj".

Najveći ekonomski skup u regionu okupiće veliki broj državnih zvaničnika, predstavnika međunarodnih finansijskih institucija, članova diplomatskog kora, kao i poslovnih ljudi i domaćih i stranih investitora, saopštio je Savez ekonomista Srbije.

Tokom foruma razgovaraće se o makroekonomskim analizama i predviđanjima za 2022. godinu za region Zapadnog Balkana, industriji 4.0 i izazovima digitalne transformacije, geopolitičkim pitanjima, energetskoj tranziciji, agendi povezivanja Zapadnog Balkana, zelenoj tranziciji, pitanjima održivosti i digitalizaciji javnih usluga, kao i očekivanjima mladih i digitalizaciji zdravstvenih sistema.

Poslednjeg dana Kopaonik biznis foruma će, u organizaciji UNICEF-a, prvi put biti održan panel na temu "Šta mladi žele od biznisa", na kojem će predstavnici omladinskog odbora UNICEF-a pričati o izazovima sa kojima se mladi suočavaju prilikom ulaska na tržište rada.

Na panelu će biti i priče o tome kako da budu konkurentni na tržištu rada, kako da steknu osnovna znanja i praktične veštine neophodne za preduzetništvo i kakva su očekivanja mladih od biznis sektora u pružanju podrške na razvojnom putu, posebno u sticanju praktičnih kompetencija i poslovnog iskustva.

Kpaonik biznis forum organizuje Savez ekonomista Srbije u partnerstvu sa kompanijom Mastercard. Forum od ove godine ima i svoju zvaničnu Linkedin stranicu - https://www.linkedin.com/company/kopaonik-biznis-forum/, na kojoj će redovno biti postavljane sve vesti pre i tokom trajanja foruma.

Registracija za učesnike je završena. Kako bi se ispoštovale sve epidemiološke i bezbednosne mere od svih učesnika foruma prilikom registracije zahtevaće se dokazi o potpunoj vakcinaciji ili preležanoj bolesti u proteklih šest meseci.

Validna potvrda, odnosno dokaz o vakcini treba da sadrži informaciju o trećoj (buster) dozi ili drugoj dozi od čijeg primanja nije prošlo više od šest meseci svih vakcina koje su dostupne u Srbiji.

Preporuka za vas

Direktor Svetske banke u Srbiji: Što pre početi transformaciju ka zelenoj ekonomiji

Komentari (0)

Biznis