Biznis vesti

Objavljene nove cene goriva u Srbiji

Komentari

Autor: Euronews Srbija

11/03/2022

-

14:38

Objavljene nove cene goriva u Srbiji
Objavljene nove cene goriva u Srbiji - Copyright Tanjug/Tara Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Danas od 15 sati, litar evrodizela koštaće 187,74 dinara a BMB 95 premium 176,31 dinara za litar, objavilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Vlada Srbije je juče donela Uredbu kojom će biti uspostavljene nove cene goriva na benzinskim pumpama širom Srbije. Odluka stupa na snagu danas u 15 časova i trajaće zaključno sa 11. aprilom. To znači da danas od 15 časova, gorivo plaćamo po novim cenama, i ove cene će ostati do sledećeg petka do 15 časova, kada na snagu stupa novi cenovnik.

Vlasnici pumpi će morati da primene nove cene odmah po objavljivanju na zvaničnoj internet stranici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Kako je precizirano Vladinom uredbom prosečne veleprodajne cene derivata evro dizel i evro premijum BMB 95 obračunavaće Ministarstvo rudarstva i energetike svakog petka i najkasnije do 13 časova će ga dostavljati Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, dok će najviše maloprodajne cene utvrđivati Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Uredba se odnosi samo na naftne derivate evro dizel i benzin evro premijum BMB 95. Njom se utvrđuje maksimalna maloprodajna cena i obavezuju benzinske pumpe da kupcima gorivo isporučuju isključivo – utakanjem u rezervoare vozila.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis