Biznis vesti

Rusko ministarstvo: Šest ruskih avio-kompanija i dalje leti u inostranstvo, u Rusiju sleće 29 stranih avio-prevoznika

Komentari

Autor: Tanjug

17/03/2022

-

13:58

Rusko ministarstvo: Šest ruskih avio-kompanija i dalje leti u inostranstvo, u Rusiju sleće 29 stranih avio-prevoznika
Rusko ministarstvo: Šest ruskih avio-kompanija i dalje leti u inostranstvo, u Rusiju sleće 29 stranih avio-prevoznika - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Šest ruskih avio-kompanija nastavilo je međunarodne letove, dok 29 stranih avio-prevoznika obavlja letove ka Rusiji, saopštilo je danas rusko Ministarstvo saobraćaja.

„Uprkos ograničenjima koje je uveo veliki broj stranih zemalja na korišćenje njihovog vazdušnog prostora, ruske avio-kompanije nastavljaju da obavljaju međunarodne letove. Šest ruskih avio-prevoznika obavlja letove za Azerbejdžan, Jermeniju, Belorusiju, Kirgistan, UAE, Tadžikistan, Tursku i Uzbekistan, pri čemu je ukupna frekvencija oko 250 letova nedeljno“, navodi se u saopštenju, prenosi Tass.

Prema objašnjenju ministarstva, ruske avio-kompanije koriste avione za koje ne postoji rizik da budu zadržani u inostranstvu, uključujući 147 ruskih letelica Suhoj Superdžet 100 za međunarodne letove.

„Pored toga, 29 stranih avio-kompanija obavlja i danas letove ka Rusiji iz Alžira, Jermenije, Bahreina, Belorusije, Venecuele, Izraela, Indije, Iraka, Kazahstana, Katara, Kirgizije, Maroka, Mongolije, UAE, Srbije, Sirije, Tadžikistana, Turkmenistana, Turske i Uzbekistana", dodaje se u saopštenju.

Iz ministarstva napominju i da je na vladinom portalu elektronskih usluga "Gosuslugi" pokrenut servis za ruske građane koji se suočavaju sa problemima pri povratku u Rusiju.

„On može da se koristi za slanje podataka o njihovom boravištu i za informacije o povratnim kartama, kako bi se ruskim državljanima pomoglo da se vrate kući", piše u saopštenju ministarstva.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis