Biznis vesti

Rublja se stabilizovala prema dolaru uoči sastanka Centralne banke Rusije

Komentari

Autor: Tanjug

18/03/2022

-

11:53

Rublja se stabilizovala prema dolaru uoči sastanka Centralne banke Rusije
Rublja se stabilizovala prema dolaru uoči sastanka Centralne banke Rusije - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

 Ruska rublja se stabilizovala na današnjem mlakom trgovanju u Moskvi na nivou od 103 rublje za dolar, uoči sastanka Izvršnog odbora ruske centralne banke. Rublja se trgovala jutros na nivou od 103,51 rublje za dolar, za 0,3 posto nižem nego prethodnog dana kada se menjala po kursu od 101,70.

U odnosu na evro, rublja je ojačala za 0,4 procenta na 113,23 rublje za evro. Pre mesec dana, ruska valuta se trgovala na nivou od oko 76 za dolar i 85 za evro.

Sastanak Banke Rusije je u fokusu tržišnih aktera budući da je na dnevnom redu odluka o referentnoj kamatnoj stopi koja je krajem februara naglo povećana na 20 posto nakon pokretanja invazije Moskve u Ukrajini.

Analitičari koje je anketirao Rojters u proseku procenjuju da će centralna banka zadržati kamatu na nepromenjenom nivou.

Očekuje se da će guvernerka Elvira Nabiulina, koju je predsednik Vladimir Putin ranije danas predložio za još jedan mandat na čelu Banke Rusije, predstaviti na konfrenciji za medije odluku o ključnoj kamati i nagovestiti buduće korake monetarnog regulatora.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis