Biznis vesti

Odlaže se protest radnika Fijata, u ponedeljak pregovori kod premijerke

Komentari

Autor: Tanjug

26/05/2022

-

08:06

Odlaže se protest radnika Fijata, u ponedeljak pregovori kod premijerke
Radnici Fijata u Kragujevcu protestuju ispred fabričke kapije - Copyright Tanjug/Nebojša Raus

veličina teksta

Aa Aa

Samostalni sindikat FAS saopštio je da se protest radnika "Fijata", zakazan za danas u 10 časova u Kragujevcu, odlaže zbog poziva gradonačelnika tog grada da zajedno sa njim u ponedeljak prdstavnici sindikata idu na pregovore kod predsednice Vlade o budućnosti radnika "Fijata".

Iz Sindikata FAS su, kako se navodi u saopštenju koje je preneo Savez samostanih sindikata Kragujevca, pozvali menadžment kompanije "Stelantis" da do ponedeljka, 30. maja, ne preduzima nikakve radnje u cilju promene statusa radnika.

"Svako takvo postupanje dovešće do naše hitne reakcije", ističe se u saopštenju.

Kako se još navodi u saopštenju, planirano je da na pregovorima učestvuju i dva druga sindikata koja deluju u kompaniji, kao i zainteresovana grupa radnika.

"U želji da postignemo potpuno jedinstvo svih zaposlenih prihvatili smo ovaj format pregovora. Tražimo da se država ne ponaša kao medijator, već kao suvlasnik u kompaniji, u koju ulaže svoj novac i da shodno tome zaštiti radnike, odnosno svoje građane", dodaje se u saopštenju.

Samostalni sindikat FAS pozvao je ranije radnike da se danas okupe ispred ulaza u fabriku u Kragujevcu, navodeći da menadžment "Fijata" odbija da im izađe u susret oko postavljenih zahteva.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis