Biznis vesti

Matić: Uspešna poslovna žena u Srbiji više nije san, i dalje više žena bez posla nego muškaraca

Komentari

Autor: Tanjug

26/05/2022

-

13:03

Matić: Uspešna poslovna žena u Srbiji više nije san, i dalje više žena bez posla nego muškaraca
Tanjug/Rade Prelić - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Uspešna poslovna žena i preduzetnica u Srbiji više nije san, rekala je danas ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić na svečanosti povodom dodele priznanja nacionalnog konkursa "100 uspešnih poslovnih žena" u Palati Srbija u Beogradu.

Matićeva je istakla da su pripadnice nežnijeg pola sve više prisutne u političkom, ekonomskom i poslovnom svetu naše zemlje.

Priznanja je dobilo 100 žena koje su preduzetnice, osnivači ili zakonski zastupnici malih preduzeća sa teritorije Srbije i koje su svojim radom doprinele privrednom razvoju kako svoje lokalne zajednice, tako i čitave zemlje, a ministarka Matić, v.d. direktor Pošta Srbije Zoran Ðorđević i savetnica grupacije Intesa Sanpaolo za CEE oblast Draginja Ðurić uručili su danas nagrade.

Tanjug/Rade Prelić

 

Pošta Srbije pokrenula je od 8. marta do 8. aprila prvi nacionalni nagradni konkurs "100 uspešnih poslovnih žena", pod sloganom "Najbolje tek dolazi", u cilju osnaživanja i promocije ženskog preduzetništva.

Predstavnici komisije za dodelu priznanja bile su savetnica grupacije Intesa Sanpaolo za CEE oblast Draginja Ðurić i predsednica Izvršnog odbora kompanije "Dunav osiguranje" Ivana Soković, a komisijom je predsedavala ministarka Matić.

Ministarka je kazala da Vlada Srbije kontinuirano pruža podršku u osnaživanju i ekonomskom osamostaljivanju žena u našoj zemlji.

Tanjug/Rade Prelić

 

"Moguće je u Srbiji biti uspešna preduzetnica, majka i stub porodice" kazala je Matićeva i dodala da je od izuzetnog značaja za čitavu državu da žene u našoj zemlji izađu iz senke patrijarhalnog društva i aktivno se uključe u poslovni svet.

Više žena bez posla u odnosu na muškarce

Kazala je da i uz sve napore i podršku vlade, žene u Srbiji još nisu dovoljno aktivne u poslovnom okruženju i navela da je stopa zaposlenosti žena u zemlji za 14,7 odsto manja nego muškaraca.

Vrušilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Ðorđević je rekao da je Pošta društveno odgovorna kompanija koja je prepoznala koliko žensko preduzetništvo može da doprinese razvoju zemlje.

Tanjug/Rade Prelić

 

Najavio je da će Pošta pomoći ženama u promociji njihovih preduzeća, ali i pružiti pogodnosti prilikom izvoza njihovih proizvoda u druge zemlje.

"Što su žene u Srbiji uspešnjije, biće uspešnija i naša država i Pošta Srbije", kazao je Ðorđević.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis