Biznis vesti

Brnabić sa potpredsednikom EBRD: Nova ulaganja u obnovljive izvore energije i energetsku efikasnost

Komentari

Autor: Euronews Srbija

15/06/2022

-

14:36

Brnabić sa potpredsednikom EBRD: Nova ulaganja u obnovljive izvore energije i energetsku efikasnost
Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević - Copyright Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je sa potpredsednikom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Alenom Pijuom o nastavku zajedničkog rada na realizaciji projekata koji će doprineti razvoju srpske ekonomije.

Piju je istakao da ta banka nastavlja da podržava Srbiju kroz projekte od vitalnog značaja i najavio nova ulaganja u obnovljive izvore energije i energetsku efikasnost, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Brnabić je izrazila zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i istakla značaj podrške EBRD u oblastima energetske efikasnosti, razvoju IT sektora kao i zaštiti životne sredine. Ona je istakla da su na listi prioriteta ulaganja u infrastrukturne projekte i u obnovljive izvore energije.

Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

 

Premijerka je upoznala sagovornika sa napretkom procesa reformi u oblastima ekonomije, obrazovanja, podizanju ekološke svesti kod najmlađih u okviru školskog programa, kao i značajnom uspehu u domenu digitalizacije.

Ona je naglasila da je u narednom periodu prioritetni cilj ulaganje i jačanje IT sektora, u čemu bi podrška EBRD bila od izuzetnog značaja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis