Biznis vesti

Potpredsednik EBRD Piju dolazi u Srbiju - novi ugovori o kreditima za mala i srednja preduzeća

Komentari

Autor: Tanjug

10/06/2022

-

11:34

Potpredsednik EBRD Piju dolazi u Srbiju - novi ugovori o kreditima za mala i srednja preduzeća
Evropska banka za obnovu i razvoj - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Potpredsednik Evropske banke za obnovu i razvoj Alen Piju boraviće u zvaničnoj poseti Srbiji od 13. do 16. juna gde će se sastati sa predstavnicima vlasti i klijentima EBRD-a iz javnog i privatnog sektora i potpisati nove ugovore o kreditima za projekte. EBRD je saopštila da je do danas u Srbiji investirala 7,3 milijarde evra, od čega samo prošle godine pola milijarde.

Piju će potpisati sa bankama nekoliko ugovora o kreditima, uključujući novo finansiranje za mala i srednja preduzeća, kao i drugu tranšu državnog kredita za projekat izgradnje regionalnih deponija.

"Ova poseta će biti prilika da razgovaramo o tekućim i potencijalnim budućim investicijama sa vlastima i klijentima iz privatnog sektora. Takođe ću ponoviti snažnu podršku EBRD-a zelenoj agendi Srbije, poboljšanju transportnih veza sa regionom i EU, izgradnji moderne ekološke infrastrukture, kao i našu podršku privatnom sektoru i malim i srednjim preduzećima, u partnerstvu sa lokalnim komercijalnim bankama", rekao je Piju.

EBRD je navela da je do sada uložila više od 15 milijardi evra u Zapadni Balkan i da će nastaviti da ulaže više od milijardu evra u region svake godine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis