Biznis vesti

Više ne služe pomfrit – lanac brze hrane koji je zamenio Mek u Rusiji ostao bez krompira

Komentari

Autor: Fonet

09/07/2022

-

17:36

Više ne služe pomfrit – lanac brze hrane koji je zamenio Mek u Rusiji ostao bez krompira
Više ne služe pomfrit – lanac brze hrane koji je zamenio Mek u Rusiji ostao bez krompira - Copyright Tanjug/AP Photo/Dmitry Serebryakov

veličina teksta

Aa Aa

Pojedini restorani novootvorenog lanca brze hrane "Ukusno i tačka", koji je zamenio Mekdonalds u Rusiji, privremeno će prestati da služe pomfrit, jer nedostaje određena sorta krompira, prenosi danas BBC pisanje ruskih medija. Kompanija očekuje da će se pomfrit vratiti na jelovnik do jeseni.

MekDonalds se povukao iz Rusije u znak protesta zbog invazije na Ukrajinu, a svoje restorane brze hrane prodao je jednom ruskom biznismenu.

U junu je otvoreno nekoliko lokala pod brendom "Ukusno i tačka", ali mesec dana po otvaranju jedna od ključnih stavki nedostaje - "rustični krompir", deblja verzija pomfrita.

U izjavi za Tass kompanija je objasnila da je 2021. godine bio loš rod za sortu krompira koja je potrebna za pravljenje pomfrita. Kompanija je uglavnom pokušavala da nabavlja krompir od ruskih proizvođača, ali sada je postalo nemoguće uvoziti krompir sa tržišta koja bi mogla da ponude privremenu zamenu za domaći rod.

Tanjug/AP Photo/Dmitry Serebryakov

 

Rusko ministarstvo poljoprivrede je u objavi na mreži Telegram, pod naslovom "Ima krompira – i tačka", pokušalo da umanji zabrinutost zbog nestašice krompira. "Rusko tržište je u potpunosti snabdeveno krompirom, uključujući i prerađenim. Osim toga, usevi iz novog roda pristižu, što isključuje mogućnost nestašice", saopštilo je ministarstvo.

Američki Mekdonlads je svoj prvi restoran u Moskvi otvorio1990. godine, kao znak da sovjetska Rusija uspostavlja bliže ekonomske i kulturne veze sa Zapadom. Posle više od tri decenije kasnije, američka kompanija se povukla iz Rusije, zajedno sa desetinama drugih zapadnih kompanija, u znak protesta zbog ruske invazije na Ukrajinu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis