Biznis vesti

Ministarka Atanasković: Država će pomoći radnicima u Kuršumliji, potrebno revidirati spiskove

Komentari

Autor: Tanjug

13/07/2022

-

17:29

Ministarka Atanasković: Država će pomoći radnicima u Kuršumliji, potrebno revidirati spiskove
Euronews/Ljiljana Pavlović - Copyright Euronews/Ljiljana Pavlović

veličina teksta

Aa Aa

Država ima sluha za probleme građana i uložiće maksimalne napore da bi se pronašlo adekvatno rešenje, poručili su ministarka privrede Anđelka Atanasković i državni sekretar Dragan Stevanović u Kuršumliji.

Oni su razgovarali sa bivšim radnicima nekadašnjih firmi poput "ŠIK Kopaonika", Konfekcije "7. juli", Zadruge “Bucućnost” i "Metalca" od kojih je zatraženo da tokom mesec dana revidiraju spiskove.

Atanasković je zahvalila radnicima na korektnom odnosu s obzirom na situaciju i istakla da su to "dobrodušni, čestiti i pošteni ljudi", te da će razmotriti kako može da im se pomogne.

Dodala je da je sada teško davati obećanja i da je za tako nešto neophodno najpre precizirati na koji način i kolikim novcem se može pomoći.

“Problem predstavlja i što je prošlo skoro 20 godina od gašenja nekadašnjih firmi kao i da je pitanje da li su spiskovi radnika validni. Radnici su svesni situacije i u skladu sa tim je dogovoreno da za mesec dana revidiraju sve spiskove i usklade svu potrebnu dokumentaciju sa lokalnom samoupravom", rekla je ministarka.

Dodala je da će lično sa predsednikom države naći način kako da pomogne tim ljudima.

Ona je podsetila da je država u prethodnom periodu vodila odgovornu politiku, te da će se u tom smeru nastaviti i u budućnosti, u cilju prevazilaženja izazova sa kojima se susreću privreda i građani.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis