Biznis vesti

Mihajlović sa ambasadorom Hilom i predstavnicima "Behtela": Važna saradnja u energetici i na izgradnji HE "Đerdap 3"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

01/08/2022

-

15:33

Mihajlović sa ambasadorom Hilom i predstavnicima "Behtela": Važna saradnja u energetici i na izgradnji HE "Đerdap 3"
mre.gov.rs - Copyright mre.gov.rs

veličina teksta

Aa Aa

Saradnja Srbije i SAD u oblasti energetike i gradnja RHE Ðerdap 3 bile su tema današnjih razgovora ministarke rudarstva i energetike Zorane Mihajlović, ambasadora SAD Kristofera Hila i predsednika kompanije "Behtel" Stjuarta Džonsa.

Ministarstvo je saopštilo da je Mihajlović istakla kako veruje da postoje velike mogućnosti za saradnju u oblasti energetike, posebno kad je reč o projektima obnovljivih izvora energije i prve hibridne reverzibilne hidroelektrane Ðerdap 3.

Ona je navela da bi ukupna instalisana snaga te elektrane mogla da dostigne 2.400 MW, uz još 400 MW kapaciteta za proizvodnju električne energije iz vetra i sunca.

"Energetska bezbednost je najvažnija tema za sve zemlje u Evropi trenutno, pa i za Srbiju, i zbog nas je važno da napredujemo i u procesu energetske tranzicije i budemo mnogo efikasniji u gradnji novih energetskih kapaciteta", rekla je Mihajlović.

mre.gov.rs

 

Džons je naveo da je kompanija "Behtel" zainteresovana da detaljnije sagleda mogućnosti za saradnju sa Srbijom u oblasti energetike, između ostalog i kroz finansiranje prethodne studije izvodljivosti za projekat RHE Ðerdap 3.

Kompanija "Behtel" u Srbiji radi na izgradnji Moravskog koridora.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis