Biznis vesti

Drugo javno nadmetanje za prodaju poslovnog dela Geneks kule, ponuđena početna cena 1,46 milijardi dinara

Komentari

Autor: Fonet

26/08/2022

-

08:15

Drugo javno nadmetanje za prodaju poslovnog dela Geneks kule, ponuđena početna cena 1,46 milijardi dinara
Drugo javno nadmetanje za prodaju poslovnog dela Geneks kule, ponuđena početna cena 1,46 milijardi dinara - Copyright FoNet

veličina teksta

Aa Aa

Drugo javno nadmetanje za poslovni deo Zapadne kapije Beograda - Geneks kule, koja je ponuđena po početnoj ceni od 1,46 milijardi dinara, zakazano je za danas u 12 časova u prostorijama Agencije za licenciranje stečajnih upravnika.

Na današnjem javnom nadmetanju mogu da učestvuju svi koji su do 17. avgusta otkupili dokumentaciju po ceni od 900.000 dinara i pripadajući PDV, i uplatili blizu 834,68 miliona dinara na ime depozita do 19. avgusta.

Prethodni javno nadmetanje za Geneks kulu, koje je održano 23. maja, proglašeno je neuspelim pošto do 16. maja niko nije uplatio ni depozit, niti je predao bankarsku garanciju.

Upravnik stambenog dela Geneks kule Božidar Stavrić optužio je tada Agenciju za licenciranje stečajnih upravnika da prodaje tuđu imovinu, a članovima komisije uručio primerak krivične prijave, koja se odnosi na spornih 146 kvadrata "galerije" na krovu Geneks kule, 200 kvadrata pasarele i na prostor garaže i skloništa, koji ukupno ima oko 9.000 kvadrata.

Krivičnom prijavom, prema Stavrićevim rečima, obuhvaćen je i stečajni upravnik Generaleksporta (Geneksa) Budimir Mrdović, kao i Katastar. Stavrić je naveo da se kompanija Geneks u stečaju neosnovano uknjižila na parceli koja je parking u zajedničkom vlasništvu, dok je u katastru odbijen pokušaj da se Geneks uknjiži na pasareli između dva krila Geneks kule.

Na današnjem javnom nadmetanju ponovo će biti ponuđeno 28 poslovnih prostora ukupne površine od blizu 15.000 kvadrata, prostorije između 27. i 37. sprata čija ukupna površina iznosi 1.450 kvadrata, garaža od oko 9.000 kvadrata, kao i 10 "garažnih prostora" površine 6.445 kvadrata, navedeno je u oglasu o prodaji dela pokretne i nepokretne imovine nekadašnje kompanije Generaleksport. 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis