Biznis vesti

Mihajlović za Euronews Srbija: Ako je protiv Grčića odbačena krivična prijava, to nema veze sa pravdom i zdravim razumom

Komentari

Autor: Euronews Srbija

06/09/2022

-

13:15

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Ministarstvo rudarstva i energetike nije dobilo nijedan jedini zvanični papir od Tužilaštva za organizovani kriminal da je odbačena krivična prijava, a imamo ih tri protiv Milorada Grčića, izjavila je Zorana Mihajlović, ministarka energetike odgovarajući na pitanje Euronews Srbija. Ona je navela da je resorno ministarstvo podnelo jednu krivičnu prijavu Višem tužilaštvu u Beogradu, zbog toga što je, kako je navela, Grčić na nezakonit način obavljao funkciju v.d. direktora.

Druga je podneta Tužilaštvu za organizovani kriminal zato što je, kako je izjavila, neistinama i lažima pravio paniku i napravio zastoj u proizvodnji otkrivke od pet sati, odnosno napravio štetu od 60 miliona dinara, dok je treća, koja je odbačena, podneta Tužilaštvu za organizovani kriminal za sve ono što se desilo prošle godine u decembru, zbog čega je, kako je navela, država bila na ivici kolapsa i zbog čega je bila ugrožena nacionalna bezbednost tada i svih ovih meseci. 

"Tužilaštvo je nezavistan organ, čekamo da nam kažu šta su odlučili, da dobijemo zvanično taj papir, pa da mogu da komentarišem dalje. Ovako nemam prava, ali jesam iznenađena ako je to tačno. Zaista smatram da to nema veze sa pravdom i sa zdravim razumom. To je ludost. Mi danas plaćamo stotine miliona evra zbog lošeg upravljanja EPS-om. Dakle, to je istina", rekla je Mihajlović.

Na pitanje u vezi sa odgovornima za nesreću u rudniku "Soko", ona je rekla da se nada se da će postupak koji je pokrenut kod Višeg tužilaštva u Nišu, dati određene rezultate, jer postoje zaista neosporni dokazi. Ona je ukazala da ima još mnogo prijava koje su završile u Tužilaštvu, a na koje "nismo nikada dobili tačne odgovore šta se s tim desilo".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis