Biznis vesti

Nove cene goriva na pumpama - koliko će koštati benzin i dizel sledeće nedelje

Komentari

Autor: Euronews Srbija

09/09/2022

-

12:49

Nove cene goriva na pumpama - koliko će koštati benzin i dizel sledeće nedelje
Nove cene goriva na pumpama - koliko će koštati benzin i dizel sledeće nedelje - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić, Zoran Žestić, Dragan Kujundžić, profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Nova maksimalna cena evrodizela će od danas na pumpama biti 217,50  dinara, dok će benzin koštati 177 dinara, saopštilo je Ministarstvo trgovine. Cena dizela je do danas bila 217,50 dinara, a benzina 180 dinara po litru.

Vlada Srbije je na sednici 30. avgusta usvojila i izmene Uredbe o ograničenju visine cena derivata nafte, koja će sada važiti do 30. septembra. Kako je saopštilo Ministarstvo trgovine, to znači da će Vlada Srbije i u narednih mesec dana određivati maksimalne cene dizela i benzina evropremijum 95.

Vlada Srbije je cenu goriva prvi put ograničila u martu i od tada svakog petka do 15 sati, utvrduje i objavljuje najvišu maloprodajnu cenu, koja važi narednih sedam dana.

Produžena zabrana izvoza dizela

Vlada Srbije je inače juče na sednici donela izmenjenu Odluku o privremenoj zabrani izvoza evro dizela EN 590 kojom se zabrana produžava za još sedam dana, s ciljem sprečavanja moguće štete po privredu i građane.

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

"Odluka je doneta imajući u vidu da energetska kriza na svetskom tržištu i dalje prouzrokuje pretnju od nastanka kritične nestašice ove robe bitne za građane Srbije", saopštila je Vlada.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis