Biznis vesti

Ministarstvo finansija: Ulažemo velike napore u jačanje ekonomskih odnosa sa partnerima u regionu i centralnoj Evropi

Komentari

Autor: Tanjug

14/09/2022

-

11:49

Ministarstvo finansija: Ulažemo velike napore u jačanje ekonomskih odnosa sa partnerima u regionu i centralnoj Evropi
Ministarstvo finansija: Ulažemo velike napore u jačanje ekonomskih odnosa sa partnerima u regionu i centralnoj Evropi - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Ministarstvo finansija ulaže velike napore u jačanje ekonomskih i finansijskih odnosa sa našim partnerima i prijateljima u susedstvu, kao i sa partnerima iz regiona centralne Evrope, izjavio je pomoćnik ministra finansija Ognjen Popović.

On je na današnjem biznis forumu posvećenom promociji investiranja i mogućnostima razvoja u organizaciji Agencije za osiguranje i finansiranje izvoza Srbije i Međunarodne finansijske korporacije (IFC) napomenuo da Srbija ne igra aktivnu ulogu samo u multilateralnim organizacijama, već i u odnosima sa državama.

"Ona neguje i produbljuje ekonomske odnose i na bilateralnom nivou sa državama i njihovim organizacijama, i ova konferencija je pokazatelj toga. Konstantan rast našeg izvoza i rast direktnih stranih investicija u našu zemlju pokazuju i potvrđuju da smo na dobrom putu", rekao je Popović.

Tanjug/Jadranka Ilić

 

Na konferenciji učestvuju predstavnici Međunarodne finansijske korporacije (IFC), Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), kao i poslovnog sektora Srbije, Mađarske, Češke i Slovačke, koji je predstavljen sa više od 60 kompanija iz ovih zemalja.

Teme razgovora današnjeg biznis foruma su automobilska industrija, agrobiznis i navodnjavanje, obnovljive energije kao i zelene tehnologije, a na kraju su planirani i B2B poslovni sastanci privrednika.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis