Biznis vesti

Zaključak susreta Makrona i Šolca: Smanjenje cene energenata i očuvanje evropskog jedinstva zajednički cilj

Komentari

Autor: Tanjug

20/10/2022

-

20:32

Zaključak susreta Makrona i Šolca: Smanjenje cene energenata i očuvanje evropskog jedinstva zajednički cilj
Zaključak susreta Makrona i Šolca: Smanjenje cene energenata i očuvanje evropskog jedinstva zajednički cilj - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Francuski predsednik Emanuel Makron i nemački kancelar Olaf Šolc izrazili su zajedničku volju da se smanje cene energije i očuva evropsko jedinstvo, saopštila je francuska predsednička palata.

Oni su razgovarali na marginama tekućeg sastanka EU u Briselu i složili su se da podstaknu francuske i nemačke ministre da nastave da međusobno razgovaraju kako bi sledeći zajednički sastanak francusko-nemačke vlade bio što sadržajniji, preneo je Rojters.

Dodaje se da bi novi datum mogao biti određen uskoro, a dve vlade odložile su sastanak planiran za sledeću nedelju do januara, nakon što su izvori britanske agencije naveli da postoje podele oko energetske politike i odbrane.

Lideri Evropske unije organizovali su drugi skup u dve nedelje kako bi pronašli rešenja za energetsku krizu sa kojom se svi suočavaju, ali će razdor oko toga da li da se postavi plafon na cene gasa dovesti do teških razgovora, navodi agencija.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis