Biznis vesti

Čučković: Tople probe u Beogradu počinju u ponedeljak, a grejna sezona od 1. novembra

Komentari

Autor: TV Pink / FoNet

28/10/2022

-

10:30

Čučković: Tople probe u Beogradu počinju u ponedeljak, a grejna sezona od 1. novembra
Čučković: Tople probe u Beogradu počinju u ponedeljak, a grejna sezona od 1. novembra - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Gradski menadžer Beograda Miroslav Čučković izjavio je da će gradski Sekretarijat za energetiku dati zvanični nalog Beogradskim elektranama da se krene sa toplim probama u ponedeljak,  31. oktobra i sa grejanjem od 1. novembra.

"Kada budemo krenuli, nema zaustavljanja do kraja grejne sezone", rekao je Čučković za TV Pink i naveo da su napunjeni i rezervoari mazuta, kao i da je dat nalog da se kupe dodatne količine za januar i februar.

On je, kako je preneo portal Pink.rs, rekao da očekuje da uskoro krenu sa grejanjem i elektrane u Obrenovcu i Lazarevcu.

"Nije više pitanje novca, već je više u pitanju količina gasa koja je neophodna za kompletnu Srbiju", rekao je Čučković i ocenio da će Srbija "biti jedna od retkih zemalja u Evropi koja će imati grejanje bez problema".

Podsetimo, grejna sezona u Beogradu nije počela 15. oktobra, kao što je definisano gradskom odlukom, a gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da se tako pomera rok eventualnog nedostatka gasa po beneficiranoj i povoljnoj ceni, a u slučaju da tokom grejne sezone do toga i dođe, da cena grejanja za građane ostane što duže ista, odnosno kao i prošle godine.

Istakao je da se sada koristi toplo vreme i visoke temperature za ovo doba godine, kako bi se cena grejanja od prošle godine zadržala što duže.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis