Biznis vesti

Saradnja Pošte i Amazona: Kako do nižih cena za korisnike iz Srbije

Komentari

Autor: FoNet

02/11/2022

-

16:49

Saradnja Pošte i Amazona: Kako do nižih cena za korisnike iz Srbije
Tanjug/AP/Steven Senne - Copyright Tanjug/AP/Steven Senne

veličina teksta

Aa Aa

Rukovodstvo Pošte Srbije razgovaralo je danas u Privrednoj komori Srbije sa predstavnicima kompanije Amazon o potencijalnoj saradnji.

Na sastanku je razgovarano o tome da cene poštarina za ovaj region budu pristupačnije i upola niže od dosadašnjih, tako da proizvodi poručeni preko Amazon platforme budu povoljniji krajnjim kupcima, navodi se u saopštenju Pošte.

Predstavnici Amazona su upoznati i sa zakonom po kojem su pošiljke vrednosti manje od 50 evra oslobođene od carine, uz plaćanje poreza na dodatu vrednost.

Razgovarali su i o budućnosti elektronske trgovine i saradnji Amazona i Pošte Srbije u ovom segmentu, budući da je ova američka multinacionalna tehnološka kompanija fokusirana upravo na elektronsku trgovinu.

Predstavnici Amazona borave u Beogradu na regionalnom skupu Western Balkan Regional Commercial Conference and Business-to-Business Event, koji organizuje Privredna komora Srbije u partnerstvu sa ambasadom SAD u Srbiji i Američkom privrednom komorom, uz podršku Komorskog investicionog foruma.

Konferencija se održava u okviru posete Srbiji i Crnoj Gori Trgovinske misije Vlade SAD, koja okuplja i 27 američkih kompanija sa fokusom poslovanja na informaciono-komunikacionim tehnologijama, energetici i čistoj tehnologiji.

Više od 160 regionalnih kompanija danas je bilo u prilici da održe B2B sastanke sa istaknutim američkim kompanijama.  

Komentari (0)

Biznis