Biznis vesti

Još jedan grad uvodi energetske vaučere - ugroženim građanima subvencija za ogrev od 15.000 dinara

Komentari

Autor: Tanjug

16/11/2022

-

11:24

Još jedan grad uvodi energetske vaučere - ugroženim građanima subvencija za ogrev od 15.000 dinara
Još jedan grad uvodi energetske vaučere - ugroženim građanima subvencija za ogrev od 15.000 dinara - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Energetski najugroženiji Zrenjaninci mogu do 1. decembra da se prijave za gradsku subvenciju - energetski vaučer od 15.000 dinara za plaćanje dela energenata. Subvencija se može iskoristiti za utrošene električnu energiju, gas i isporučenu toplotnu energiju preko daljinskog grejanja. Grad Zrenjanin će novac prenositi isključio snabdevačima energentima.

Uslovi za konkurisanje za 15.000 dinara su najmanje pola godina prebivališta na teritoriji grada Zrenjanina, da ukupan mesečni prihod po članu domaćinstva ne prelazi 25.000 dinara, da u 2022. godini nisu koristili jednokratnu pomoć Centra za socijalni rad ili ostvarili pravo po državnoj Uredbi o energetski ugroženom kupcu.

Navodi se da ako domaćinstvo koristi više energenata subvenciju može da iskoristi samo za jednu od predviđenih gradskim pozivom.

Gradske subvencije - energetski vaučeri ranije ove godine ponuđeni su u Rumi, Somboru i Sremskoj Mitrovici.

Nakon što su ove lokalne samoprave odlučile da uvedu energetske vaučere, i Vlada Vojvodine je donela odluku da pomogne građanima sa najnižim primanjima koji će moći će da računaju na finansijsku pomoć za kupovinu energenata ili plaćanje računa za grejanje.

Pokrajinska vlada izdvojila je 50 miliona dinara za tu namenu i proslediće ih onim lokalnim samoupravama koje novac ne mogu da obezbede u sopstvenim budžetima. Pokrajinska vlada je na donela odluku da za 3.330 građana u 17 vojvođanskih opština dodeli po 15.000 dinara kao pomoć u nabavci energenata. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis