Biznis vesti

Nova odluka Vlade Srbije: Država više neće ograničavati cene određenih vrsta svinjskog i pilećeg mesa

Komentari

Autor: Euronews Srbija

09/02/2023

-

14:48

Nova odluka Vlade Srbije: Država više neće ograničavati cene određenih vrsta svinjskog i pilećeg mesa
Tanjug/Miloš Milivojević - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Vlada Srbije je na današnjoj sednici donela odluku kojom se ukida ograničenje cena na pojedine vrste svinjskog mesa i piletine, potvrđeno je za Euronews Srbija u Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine.

Ukinuti su član 7. i član 8. Uredbe i to ograničenja na pojedine vrste svinjskog i pilećeg mesa, a koji se odnose na but bez kostiju, svinjsku plećku bez kostiju, svinjski vrat sa kostima i svinjsku slabinu sa kostima, kao i na sveži pileći trup.

Po ovoj Uredbi, maksimalna maloprodajna cena za svinjski but bez kostiju nije smela da pređe 750,20 dinara po kilogramu, a za svinjskku plećku bez kostiju 738,10 dinara.

Maksimalna maloprodajna cena za svinjski vrat sa kostima je bila 689,70 dinara po kilogramu, za svinjsku slabinu sa kostima 659,45 dinara po kilogramu. Pileći trup trgovci i mesari nisu smeli da prodaju po ceni većoj od 319 dinara po kilogramu.

Momirović: Nećemo dozvoliti rast cena

Ministar trgovine Tomislav Momirović je izjavio da se to ministarstvo ozbiljno bavi situacijom na tržištu i da neće dozvoliti rast cena.

"Udruženim snagama smo uspeli da obezbedimo da građani imaju na raspolaganju sve proizvode i da se uspešno izborimo sa inflacijom na tržištu koja potresa celu Evropu", naveo je Momirović za Tanjug.

Poručio je da građani ne treba da brinu i da je glavni cij  obezbeđivanje stabilnih cena i redovna snabdevenost tržišta.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis