Biznis vesti

Labović: Veliko interesovanje za posetu našim turističkim centrima tokom praznika, hoteli popunjeni i do 95 odsto

Komentari

Autor: Tanjug

10/04/2023

-

14:21

Labović: Veliko interesovanje za posetu našim turističkim centrima tokom praznika, hoteli popunjeni i do 95 odsto
Labović: Veliko interesovanje za posetu našim turističkim centrima tokom praznika, hoteli popunjeni i do 95 odsto - Copyright Tanjug/Dušan Aničić, Wikipedia.org/Гојко Гаврило, Unsplash, Wikipedia.org/Wikipedia.org/Јованвб

veličina teksta

Aa Aa

Direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović rekla je danas da je na osnovu informacijama koje imaju iz turističkih destinacija interesovanje za posetu našim turističkim centrima tokom uskršnjih i prvomajskih praznika veoma veliko i da su hoteli u banjama i na planinama popunjeni između 90 i 95 odsto.

"Kada kažem banje, pre svega mislim na Vrnjačku Banju, Sokobanju, Lukovsku i Prolom Banju te Banju Koviljaču, gde su hoteli manje-više popunjeni. Dobra je i popunjenost na planinama, kao što je Zlatibor, Kopaonik se takođe popunjava i prema njihovim podacima popunjenost je oko 50 odsto, ali sudeći po tome kako su krenule rezervacije očekuje se da će popunjenost za Prvi maj biti još veća", rekla je Labović za Tanjug.

Kao posebno zanimljivo navodi da ove godine vlada veliko interesovanje upravo za hotelski smeštaj, koji je mnogim turistima zanimljiviji od smeštaja u privatnim aranžmanima.

Dok domaći turisti najčešće biraju da putuju u banje i na planine, interesovanje stranaca je najveće za posetu gradovima, najviše Beogradu, Novom Sadu, Subotici, Nišu.

"Za praznike nam najviše dolaze inostrani turisti iz regiona. Na prvom mestu su to turisti iz bivših jugoslovenskih republika, Severne Mekedonije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, a imamo  najava i za posete turista iz Slovenije i Hrvatske. U poslednje vreme primetno je i da komšije iz Mađarske, Rumunije i Bugarske iskazuju sve veće interesovanje za posete našim banjama a za one u južnom delu Srbije vlada veliko interesovanje od strane turista iz Grčke", rekla je Labović.

Kada je reč o cenama istakla je da su u skladu sa pomeranjima na tržištu pojedine cene unekoliko korigovane naviše, ali prema njenoj oceni u poređenju sa drugim zemljama Srbija još važi za destinaciju koja ima dobar odnos cena i kvaliteta ponude. 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis