Biznis vesti

Đedović razgovarala sa v.d. direktorom "Transnafte": Naftovod Srbija-Mađarska jedan od prioritetnih projekata

Komentari

Autor: Euronews Srbija

24/08/2023

-

13:08

Đedović razgovarala sa v.d. direktorom "Transnafte": Naftovod Srbija-Mađarska jedan od prioritetnih projekata
Đedović razgovarala sa v.d. direktorom "Transnafte": Naftovod Srbija-Mađarska jedan od prioritetnih projekata - Copyright Emilija Jovanović/MRE

veličina teksta

Aa Aa

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović razgovarala je danas sa v.d. direktorom "Transnafte" Bogdanom Kuzmanovićem o pripremama za realizaciju projekta izgradnje naftovoda Srbija-Mađarska.

Đedović je rekla da je ubrzo nakon potpisivanja Memoranduma o razumevanju o izgradnji naftovoda sa Mađarskom, formirana posebna Radna grupa za ovaj projekat čime se praktično krenulo u njegovu realizaciju.

"Cilj nam je da izgradnjom ovog naftovoda dobijemo još jedan pravac snabdevanja sirovom naftom, kao što već imamo kad je u pitanju prirodni gas, čime ćemo imati veću sigurnost snabdevanja domaće rafinerije, a time i domaćeg tržišta", rekla je Đedović.

Emilija Jovanović/MRE

 

Kako je saopštilo Ministarstvo rudarstva i energetike, Đedović je podsetila da je Polaznim osnovama plana razvoja energetske infrastrukture i mera energetske efikasnosti za period do 2028. sa projekcijama do 2030. godine, koji je usvojila Vlada Srbije, izgradnja naftovoda Srbija-Mađarska prepoznata kao jedan od prioritetnih projekata.

Sa predstavnicima "Transnafte", koja će biti investitor na ovom projektu, razgovarano je o narednim koracima koji su planirani u vezi sa realizacijom ovog projekta, a tiču se pre svega izrade planske i tehničke dokumentacije, ali i o drugim projektima koji su važni za povećanje kapaciteta za skladištenje nafte i naftnih derivata.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis