Nekretnine

Mesečno za parkiranje automobila potrebno izdvojiti kao za kiriju za stan

Komentari

Autor: Tanjug

21/05/2021

-

11:40

Mesečno za parkiranje automobila potrebno izdvojiti kao za kiriju za stan
Mesečno za parkiranje automobila potrebno izdvojiti kao za kiriju za stan - Copyright Tanjug/Dimitrije Goll

veličina teksta

Aa Aa

Do rasta cena garažnih mesta u Beogradu dolazi zbog stalnog porasta broja automobila, i taj trend će se nastaviti sve dok ne bude regulisan pristup motornih vozila centru grada i dok Beograd ne dobije metro, izjavio je predsednik Upravnog odbora "Klastera nekretnina" Nenad Ðorđević.


Đorđević je za Tanjug istakao da je u poslednjih deset godina primetan trend da se svake godine registruje sve više vozila i samim tim treba da se obezbedi parking za njih, a to dovodi do toga da rastu i cene zakupa garažnih mesta i cene po kojima se ona prodaju.

"Cene garaža variraju u zavisnosti od dela grada, a najskuplja garažna mesta su u centru Beograda i na Vračaru, gde dostižu vrednost i do 20.000 evera. Cene na periferiji su znatno niže, ali su i tamo značajno porasle u odnosu na prethodni period. Sve nove zgrade u Beogradu imaju garaže, jer je uslov za dobijanje građevinske dozvole da svaki stan ima bar jedno garažno mesto. Paralelno s tim rastu i cene zakupa mesta za parkiranje u garažama. Cene zakupa su porilično porasle. Imamo mesta koja izdaje Parking servis i ona koja izdaju pojedinci i preduzeća, i ona se kreću od 150 do 200 evra mesečno", napominje Ðorđević.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis