Nekretnine

Nova prodaja Geneks kule početkom februara - početna cena petina procenjene vrednosti

Komentari

Autor: Euronews Srbija / Tanjug

22/12/2022

-

17:01

Nova prodaja Geneks kule početkom februara - početna cena petina procenjene vrednosti
Nova prodaja Geneks kule početkom februara - početna cena petina procenjene vrednosti - Copyright EPA/ANDREJ CUKIC

veličina teksta

Aa Aa

Do nove javne prodaje Geneks kule odnosno Zapadne kapije Beograda doći će početkom februara, a početna cena biće 834,6 miliona dinara što je petina procenjene vrednosti.  U dokumentu stečajnog upravnika Generaleksporta (Genexa) u stečaju koji je objavio beogradski Privredni sud navodi se da je prodaja planirana za 6. februar. 

To će biti treći pokušaj prodaje ove zgrade, jer u avgustu, kada je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika (ALSU) objavila oglas, nije uspela da pronađe kupca za zgradu Geneksa. Nije bilo ponuđača na javnom nadmetanju za poslovni deo Zapadne kapije Beograda - Geneks kule, koja je tada ponuđena po početnoj ceni od 1,46 milijardi dinara.

Prethodni javno nadmetanje za Geneks kulu, koje je održano 23. maja, proglašeno je neuspelim pošto do 16. maja niko nije uplatio ni depozit, niti je predao bankarsku garanciju. Početna cena tada je bila 2,09 milijardi dinara.

FoNet

 

Kula je u vlasništvu bivše kompanije Generaleksport koja se bavila međunarodnom i unutrašnjom trgovinom, hotelijerstvom, ugostiteljstvom i vazdušnim saobraćajem. Na nekada najmoćniju spoljno-trgovinsku kompaniju Jugoslavije danas podseća samo ova zgrada sa svojih 35 spratova i 135 metara visine. Na prodaju je samo jedna kula, dok druga pripada stanarima.

Na javnom nadmetanju je bilo ponuđeno 28 poslovnih prostora ukupne površine od blizu 15.000 kvadrata, prostorije između 27. i 37. sprata čija ukupna površina iznosi 1.450 kvadrata, garaža od oko 9.000 kvadrata, kao i 10 "garažnih prostora" površine 6.445 kvadrata. 
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis