Novac

NBS: Menja se vlasnik još jedne banke, ali ona nastavlja da posluje pod istim imenom

Komentari

Autor: Z. R.

01/04/2022

-

16:10

NBS: Menja se vlasnik još jedne banke, ali ona nastavlja da posluje pod istim imenom
NBS: Menja se vlasnik još jedne banke, ali ona nastavlja da posluje pod istim imenom - Copyright E-Stock/Dušan Milenković

veličina teksta

Aa Aa

U skladu sa prethodno datom saglasnošću Narodne banke Srbije, Raiffeisen banka a.d Beograd je danas postala jedini vlasnik Credit Agricole banke Srbija a.d. Novi Sad, umesto dosadašnjeg vlasnika Credit Agricole S.A. Pariz, saopštila je NBS. Nakon danas izvršene transakcije Credit Agricole banka Srbija postaje član Raiffeisen grupe, a zajedničko učešće obe banke na bankarskom tržištu u Srbiji iznosiće oko 12 odsto. Promena vlasništva će u skladu sa procedurom biti registrovana kod Centralnog registra, depoa i kliringa hartija od vrednosti.

Davanjem prethodne saglasnosti za promenu vlasničke strukture, Narodna banka Srbije nastavlja da pruža podršku svim aktivnostima koje su usmerene ka stabilnosti celokupnog finansijskog sektora Republike Srbije.

"Navedena promena vlasnika nema uticaja na promenu statusa klijenata ove banke, koja za sada nastavlja da posluje pod istim poslovnim imenom. Ugovori, koji su zaključeni između Banke i njenih klijenata ostaju na snazi nepromenjeni, te klijenti zadržavaju sva prava i obaveze koje su ugovorene sa bankom", ističu u centralne banke.

Iz NBS su istakli da je ova transakcija još jedna potvrda da je zahvaljujući odlučnim, blagovremenim i neophodnim reformama, kao i intenzivnim regulatornim aktivnostima Narodne banke Srbije u prethodnom periodu uspostavljen adekvatan okvir za poslovanje banaka i povoljan ambijent za ulazak novih i širenje poslovanja postojećih investitora na domaćem bankarskom tržištu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis