Novac

Za vlasnike stanova i firmi u Beogradu uskoro ističe rok za uplatu prve rate poreza na imovinu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

08/02/2023

-

09:57

Za vlasnike stanova i firmi u Beogradu uskoro ističe rok za uplatu prve rate poreza na imovinu
Panorama Beograda - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Sekretarijat za javne prihode je saopštio da je rok za uplatu obaveze za prvi kvartal godišnjeg poreza na imovinu za 2023. godinu za poreske obveznike – fizička lica, preduzetnike i pravna lica 14. februar. Prema Zakonu o porezima na imovinu, porez na imovinu se plaća tromesečno, u roku od 45 dana od početka tromesečja.

Za obaveznike koji ne vode poslovne knjige – fizička lica, iznos poreske obaveze koju treba izmiriti na ime akontacije za prvi kvartal 2023. godine jednak je iznosu poreza za poslednji kvartal utvrđen rešenjem za 2022. godinu.

Iz Sekretarijata za javne prihode napominju da redovnim i blagovremenim izmirivanjem poreza obveznici izbegavaju obračun i naplatu zakonom propisane kamate zbog kašnjenja u plaćanju, kao i pokretanje prekršajnog postupka.

"Potrebne informacije obveznici mogu dobiti na brojeve telefona nadležnih opštinskih odeljenja Sekretarijata za javne prihode, koji su objavljeni na internet-stranici Grada Beograda, kao i u nadležnim opštinskim odeljenjima Sekretarijata za javne prihode, svakog radnog dana od 8 do 14 časova, izuzev srede kada se mogu obratiti od 8 do 18.30 časova", navode u Sekretarijatu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis