Novac

Kajmak najskuplji u Zrenjaninu i Subotici - najviše proizvoda sa maksimalnim cenama u Novom Pazaru

Komentari

Autor: Tanjug

20/03/2023

-

14:21

Kajmak najskuplji u Zrenjaninu i Subotici - najviše proizvoda sa maksimalnim cenama u Novom Pazaru
Kajmak najskuplji u Zrenjaninu i Subotici - najviše proizvoda sa maksimalnim cenama u Novom Pazaru - Copyright Tanjug/Dušan Aničić

veličina teksta

Aa Aa

Republički zavod za statistiku objavio je podatke o cenama poljoprivrednih proizvoda u prvoj nedelji marta, iz kojih se vide najčešće i maksimalne cene po gradovima Srbije. Računajući najčešće cene, u Beogradu, Sremskoj Mitrovici, Pančevu, Kragujevcu i Kraljevu  šargarepa je koštala 100 dinara za kilogram. 

U Kragujevcu cvekla je bila 120 dinara, pečurke u Novom Pazaru najčešće 450 dinara, a praziluk u istom gradu 220 dinara. Cena pomorandži u Sremskoj Mitrovici i Kragujevcu bila je 200 dinara, dok je za žuti grejpfrut ista suma najčešće bila potrebna pored Mitrovice i u Kraljevu, Leskovcu i Šapcu. 

Najčešća cena kivija od 250 dinara bila je u Kragujevcu i Subotici, a sterilisano mleko je u Vranju koštalo 180,99 dinara. 

Najskuplji kajmak od 1.500 dinara po kilogramu nuđen je u Zrenjaninu i Subotici, a najčešća cena sveže ribe u Smederevu bila je 850 dinara. Juneća rozbratna u Beogradu je koštala 1.099 dinara, svinjska krmenadla u Novom Pazaru bila je 720 dinara, a teleći kotleti najčešće su u Pančevu koštali 1.499 dinara. 

Celo sveže pile do 400 dinara po kilogramu koštalo je na pijacama u Pančevu, Sremskoj Mitrovici, Novom Sadu, Užicu i Subotici, dok je u najvećem delu gradova Srbije u prodavnici cena bila do 320 dinara. 

Tanjug/Miloš Milivojević

 

Gledajući najveće cene postignute do 7. marta krompir je sa i do 150 dinara za kilogram bio najskuplji u Beogradu, pasulj sa 700 dinara u Novom Pazaru, cvekla po ceni od 200 dinara u Beogradu i Kragujevcu, a sladak kupus po ceni od 70 dinara u Beogradu, Kragujevcu i Zrenjaninu. 

Očišćeni orasi maksimalnu cenu od 1.500 dinara za kilogram imali su u Novom Pazaru, kao i jabuke koje su koštale i do 179 dinara, najviših 250 dinara za limun zabeleženo je u Beogradu, dok su banane sa 260 dinara bile najskuplje u Zrenjaninu. 

Domaći sir maksimalnu cenu od 1.049 dinara dostigao je u Kragujevcu, dok su jaja sa 30 dinara bila najskuplja u Novom Pazaru. 
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis