Privreda

Projekat "Moja prva plata": Rok za prijavu poslodavaca ističe sutra

Komentari

Autor: Tanjug

22/09/2021

-

10:17

Projekat "Moja prva plata": Rok za prijavu poslodavaca ističe sutra
Fabrika - Copyright Tanjug/Dimitrije Goll

veličina teksta

Aa Aa

Poslodavci do sutra mogu da oglase radna mesta u okviru drugog ciklusa programa "Moja prva plata". Prvobitni rok 20. septembar je produžen za tri dana zbog velikog broja pristiglih prijava i povećanog interesovanja kompanija.


Ovaj program traje devet meseci, država mladima koji konkurišu za završenom srednjom školom mesečno plaća po 22.000 dinara, a onima sa fakultetskom diplomom po 26.000 dinara.

Poslodavci, takođe, mogu da uplate dodatna sredstva za mlade koje budu angažovali.

Program "Moja prva plata" sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva finansija, Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu i Privredne komore Srbije.

Ranije je najavljeno da će mladi koji ispunjavaju uslove po konkursu programa "Moja prva plata" moći da se prijave od 1. do 31. oktobra.

"Prošle godine 8.224 mladih je uzelo učešće i pronašlo svoj prvi posao u okviru programa, 90 odsto je reklo da će ovaj program da preporuči svojim prijateljima, a 80 odsto je bilo zadovoljno poslodavcem i izlazilo želju da radi kod njega", izjavio je ministar finansija Siniša Mali, prilikom posete jednoj od kompanija koje su učestvovale u programu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis