Privreda

Frikom i Ledo i zvanično dobili novog vlasnika

Komentari

Autor: Tanjug

30/09/2021

-

16:46

Frikom i Ledo i zvanično dobili novog vlasnika
Sladoled - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Posle dobijanja svih regulatornih odobrenja Fortenova grupa iz Hrvatske okončala je prodaju svoje Poslovne grupe zamrznute hrane koju čine Frikom i Ledo kompaniji Nomad Fuds. U Poslovnoj grupi pored Frikoma u Srbiji, Leda u Bosni i Hercegovini i Ledo plusa u Hrvatskoj je i nekoliko povezanih društava na drugim tržištima jugoistočne Evrope.

Glavni izvršni direktor i član Upravnog odbora Fortenova grupe Fabris Peruško istakao je da je ovom transakcijom vrednom 615 miliona evra potvrđena vrednost prodate poslovne grupe.

"Istovremeno smo u region doveli strateškog partnera koji će nastaviti da razvija posao i da bude posvećen razvoju kultnih Ledovih i Frikomovih brendova", izjavio je on.

Peruško je izrazio očekivanje da će Nomad Foods biti važan poslovni partner regionalnoj maloprodaji Fortenove grupe u budućnosti.

Kako se navodi, za Fortenova grupu 2021. postaje godina transformacije, jer je dovršeno i refinansiranje i prenos Mercatora.

Fortenova grupa je navela da će sredstva od prodaje Poslovne grupe zamrznute hrane biti iskorišćena za smanjenje zaduženosti te kompanije.

Preporuka za vas

Sladoled nije jedina namirnica u kojoj bi se mogao naći zabranjeni pesticid - uznemireni građani koji su jeli ovu poslasticu

Komentari (0)

Biznis