Privreda

Ukrajinska IT kompanija nedavno otvorena u Novom Sadu seli se u Zagreb: "Ne osećamo podršku Ukrajini od srpskih vlasti"

Komentari

Autor: Z. R.

09/03/2022

-

10:34

Ukrajinska IT kompanija nedavno otvorena u Novom Sadu seli se u Zagreb: "Ne osećamo podršku Ukrajini od srpskih vlasti"
Ukrajinska IT kompanija nedavno otvorena u Novom Sadu seli se u Zagreb: "Ne osećamo podršku Ukrajini od srpskih vlasti" - Copyright profimedia, Logo

veličina teksta

Aa Aa

Ukrajinska IT kompanija Intellias objavila je na društvenim mežama da je preselila svoje poslovanje iz Novog Sada u Hrvatsku, jer je nezadovoljna stavom srpske vlasti prema agresiji Rusije u Ukrajini. Oni su naveli da u ne osećaju odgovarajuću podršku Ukrajini od srpskih vlasti i da su zbog toga odlučili da svoj razvojni centar presele u Hrvatsku.

"Nova kancelarija kompanije nalaziće se u Zagrebu", saopštila je ova IT kompanija.

Oni su naveli da im je vrlo važno kako druge države reaguju na događaje u Ukrajini u kojima se nalaze njihovi razvojni centri.

Intellias je globalni tehnološki partner koji posluje u 25 zemalja širom sveta i upošljava 2.500 profesionalaca, među kojima su i IT stručnjaci iz Srbije. 

Firma u Srbiji registrovana pre nepuna tri meseca

Prema podacima iz Agencije za privredne registre, kompanija Intellias Engineering osnovana je 20. decembra 2021. godine u Novom Sadu, kao društvo sa ograničenom odgovornošću, na adresi Narodnog fronta 21. Kao jedini član društva navedena je kompanija Iteality Limited sa Kipra.

Pretežna delatnost društva je računarsko programiranje. Direktorka kompanije je Viktoriia Polianska, a firma je osnovana sa novčanim ulogom od 100.000 dinara.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis