Privreda

Linglong: Nismo obustavili izgradnju fabrike u Zrenjaninu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

28/10/2022

-

12:21

Linglong: Nismo obustavili izgradnju fabrike u Zrenjaninu
Linglong: Nismo obustavili izgradnju fabrike u Zrenjaninu - Copyright Prinskrin/Youtube/Sunny Boy

veličina teksta

Aa Aa

Kompanija Linglong International Europe d.o.o. Zrenjanin je danas saopštila da radovi na izgradnji fabrike u Zrenjaninu nisu obustavljeni, već da je kompanija koju su angažovali imala problema sa nedostatkom radne snage, što je dovelo do kašnjenja u realizaciji ovog projekta.

"Radovi na izgradnji fabrike Linglong u Zrenjaninu nisu, niti će biti obustavljeni. China Energy Engineering Group Tianjin Electric Power Construction Co. (CEEC TEPC), jedan od naših izvođača radova, imao je poteškoća sa angažovanjem dovoljne radne snage radi realizacije ugovora potpisanih sa nama, a pored toga je po više osnova prekršio odredbe ugovora",s aopštilis u iz kompanije Linglong International Europe.

Kako su naveli, sve to je dovelo do nemogućnosti završetka ugovorenih radova u dogovorenim rokovima i rezultiralo ozbiljnim kašnjenjima i negativnim uticajem na njihovo poslovanje.

"Kako bismo osigurali da završetak projekta bude kada je i planiran, nismo imali drugi izbor nego da sa kompanijom CEEC TEPC raskinemo deo ugovora i da angažujemo nove i pouzdane izvođače za završetak radova u planiranom vremenskom okviru", saopštili su iz kompanije.

Oni su naveli da drugi glavni izvođači radova, CCCC i CRBC, kao i podizvođači, "i dalje kontinuirano i predano rade na izgradnji projekta". Dodali su da su potpisivanje ugovora i primopredaja radova sa novim izvođačem u toku, i da će se oni vrlo brzo priključiti radovima na gradilištu.

"Naš projekat u Srbiji predstavlja jedan od značajnih koraka u realizaciji naše globalne strategije 7+5, a početak proizvodnje naše fabrike donosi brojne benefite, kako kompaniji Linglong, tako i stejkholderima. Zajedno sa već postojećim i novim izvođačima ubrzaćemo izgradnju fabrike i u bliskoj budućnosti pokrenuti proizvodnju", poručili su iz Linglonga.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis