Biznis vesti

Linglong: NIsmo sklopili ugovor s kompanijom čiji radnici protestuju ispred fabrike

Komentari

Autor: Euronews Srbija

25/08/2022

-

16:00

Linglong: NIsmo sklopili ugovor s kompanijom čiji radnici protestuju ispred fabrike
Linglong: NIsmo sklopili ugovor s kompanijom čiji radnici protestuju ispred fabrike - Copyright Prinskrin/Youtube/Sunny Boy

veličina teksta

Aa Aa

Kompanija "Linglong" oglasila se povodom protesta radnika kompanije "Alfa Technics" iz Svilajnca koji traje već tri dana ispred ove zrenjaninske fabrike u izgradnji. Iz "Longlonga" su saopštili da "Linglong" nije sklopio nijedan ugovor sa kompanijom "Alfa Technics", već sa kompanijom China Energy Engineering Group Tianjin Electric Power Construction Co (CEEC TEPC), čiji je "Alfa Technics" podizvođač. Oni su dodali da sa firmom "Alfa Technics" nemaju direktnu saradnju i, kako su naveli, samim tim "Linglong" prema pomenutoj kompaniji nije stvorio nikakva dugovanja. 

"Povodom protesta koji je 23. avgusta započet na lokaciji izgradnje našeg projekta u Zrenjaninu i organizovan od strane kompanije "Alfa Technics", podizvođača kompanije CEEC TEPC želimo da istaknemo su "Alfa Technics" i CEEC TEPC svojevoljno potpisale ugovor, i da njihova
saradnja treba da se odvija u skladu sa ugovorom i zakonom. Isto tako, sve obaveze prema kompaniji CEEC TEPC isplaćujemo u skladu sa ugovorom", tvrde u "Linglongu".

Kako navode, "Linglong", kao investitor, poštuje žalbe srpskih kompanija koje su razumne i u skladu sa zakonom, i smatra da sporovi isto tako treba da se rešavaju legalnim i razumnim sredstvima.

"Mi smo kompaniji CEEC TEPC izneli praktičan i logičan predlog za rešavanje

ovog spora i nadamo se da će se obe strane vratiti u zakonit i razuman kolosek i da će
nesuglasice rešiti komunikacijom i pregovorima", piše u saopštenju "Linglonga".

Generalni direktor "Alfa Technics"  Dragoljub Radulović je za Tanjug izjavio da, zbog nemogućnosti da naplate dug, oko 150 radnika firme utorka protestuje ispred gradilišta kompanije "Linglong" u Zrenjaninu. Naveo je da su iz firme dugo pokušavali da naplate svoja potraživanja, ali da nisu uspeli, pa su bili prinuđeni na ovakav korak.

"Ovde smo od jutros i ostaćemo dok nam se ne ispune zahtevi odnosno jedan zahtev, a to je da nam se vrati dug koji iznosi 5,5 miliona evra. To su za nas ogromne pare, to je petina našeg prihoda", rekao je Radulović.

"Alfa Technics" proizvodi čelične konstrukcije koje je dostavljala Linglongu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis