Privreda

Momirović: Tekstilna industrija može da bude jedan od motora razvoja Srbije

Komentari

Autor: Tanjug

02/03/2023

-

13:16

Momirović: Tekstilna industrija može da bude jedan od motora razvoja Srbije
Momirović: Tekstilna industrija može da bude jedan od motora razvoja Srbije - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović poručio je danas, na otvaranju Sajma tekstila "Balkan Textil 2023", da tekstilna industrija može da bude jedan od motora razvoja Srbije.

"Tekstilna industrija može i mora biti motor razvoja Srbije. Srbija je danas najatraktivnija zemlja za investiranje na Zapadnom Balkanu", rekao je Momirović.

Ona je kazao da je srpska privreda  završila 2022. godinu sa rekordnom spoljnotrgovinskom razmenom, većom od 66 milijardi evra, kao i da i dalje beleži rast.

"Želimo da vidimo nove kompanije u Srbiji, a među njima i one u tekstilnoj industriji", poručio je Momirović.

Tanjug/Vladimir Sporčić

 

Na ovogodišnjem Sajmu tekstila, predstaviće se 53 kompanije iz Turske, Kine, Portugalije i Srbije. Ova poslovna manifestacija okuplja proizvođače tekstila, uvoznike i trgovce, a pored najboljih tkanina, izlagači će na Sajmu prikazati i najbolje mašine i opremu iz tekstilnog sektora.

Ministra unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović i ambasador Turske u Srbiji Hami Aksoj, danas su svečano otvorili Sajma tekstila "Balkan Textile 2023", koji će trajati do 4. marta. Ministar Momirović je na početku obraćanja izrazio saučešće porodicama nastradalih u razornom zemljotresu i poručio da Srbija ostaje zajedno uz Tursku. Ambasador Aksoj je kazao da Turska nikada neće zaboraviti iskrenu solidarnost Srbije.

Tanjug/Vladimir Sporčić

 

"Srbija je pokazala veliku solidarnost sa našim narodom na čemu smo im mnogo zahvalni. Srpska Vlada je odobrila tri miliona evra za pomoć Turskoj. Broj turskih fabrika u Srbiji je 23, a tekstilna industrija je primarno zanimanje, poručio je Aksoj.


 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis