Region

Identifikovani neki od osumnjičenih za kopanje tunela u Podgorici, nađene rukavice i zaplenjen kombi

Komentari

Autor: Tanjug

21/09/2023

-

17:15

Identifikovani neki od osumnjičenih za kopanje tunela u Podgorici, nađene rukavice i zaplenjen kombi
Identifikovani neki od osumnjičenih za kopanje tunela u Podgorici, nađene rukavice i zaplenjen kombi - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Iako su nadležni u Crnoj Gori tvrdili da znaju ko su i gde se nalaze kopači tunela ispod Višeg suda u Podgorici, ni 10 dana nakon njegovog otkrića niko nije uhapšen niti se znaju imena osumnjičenih.

Prema nezvaničnim saznanjima TVCG, identifikovani su neki od osumnjičenih, policija i tužilaštvo su došli do određenih saznanja, što će najverovatnije biti saopšteno narednih dana.

Zvanično nije saopšteno šta tačno nedostaje u depou Višeg suda. Prema rečima ministra pravde Marka Kovača iz zgrade suda odneseno je 19 komada vatrenog oružja. Predsednik Višeg suda Boris Savić kazao je juče da je najmanje pet sudskih predmeta kompromitovano.

Policijski službenici i danas su pretraživali teren u Botunu, a prema nezvaničnim informacijama, juče su na tom mestu pronađene rukavice, koje su kako veruju istražitelji, koristile osobe koje su kopale tunel do depoa Višeg suda.

Pretraga terena vršena je nedaleko od mesta na kom je nedavno zaplenjen kombi, koji su kako se sumnja koristile osobe koje su kopale tunel.

Provala u sudski depo primećena je 11. septembra, a nakon toga otkriveno je i da otvor u depou vodi do obližnjeg stana.

Kombi koji su koristili osumnjičeni policija je pronačla 13. septembra. Otkriven je i stan u podgoričkom naselju Zabjelo, gde su navodno boravili osumnjičeni.

Istragom u slučaju "tunel" rukovodi podgoričko Osnovno državno tužilaštvo, a do sada osumnjičeno je najmanje devet osoba, među kojima je i jedna žena.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa