Region

Terzić: Zbog tunela do suda u Podgorici krivična prijava protiv četiri državljana Srbije, "investitor" iz Crne Gore

Komentari

Autor: RTCG

21/09/2023

-

22:35

Terzić: Zbog tunela do suda u Podgorici krivična prijava protiv četiri državljana Srbije, "investitor" iz Crne Gore
Terzić: Zbog tunela do suda u Podgorici krivična prijava protiv četiri državljana Srbije, "investitor" iz Crne Gore - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Po nalogu tužilaštva protiv četiri državljanina Srbije, koji su identifikovani zbog prokopovanja tunela do depoa Višeg suda u Podgorici, i dva NN lica biće podneta krivična prijava, rekao je večeras vršilac dužnosti direktora Uprave policije Crne Gore Nikola Terzić u emsiji "Načisto" na Televiziji Vijesti.

On je naveo da policija zna ko su osobe koje su kopale tunel do zgrade Višeg suda u Podgorici i naveo da će krivičnom prijavom biti obuhvaćeno šest osoba, prenosi RTCG. Dodao je i da je "investitor" akcije ozbiljna kriminalna grupa iz Crne Gore.

"Neću reći koja je da ne bih ugrozio istragu. Nismo došli do onih koji su platili ne tako malu investiciju. Krivična prijava koja će biti podneta sutra je samo prvi korak", rekao je Terzić.

On je kazao i da će ministar unutršanjih poslova Filip Adžić sutra održati konferenciju za novinare na kojoj će saopštiti ekskluzivne informacije.

"Uprava policjie zna ko su rudari. Krivičnom prijavom koju će podneti Uprava policije biće obuhvaćeno šest osoba - M.M. (1970), J.D. (1993), M.V, (1991), V.E. (1991), svi državljani Srbije", naveo je Terzić.

Kako je rekao, prijavom će biti obuhvaćena i dva NN lica.

Terzić je kazao da je otkrivanje osumnjičenih za kopanje tunela do depoa Višeg suda u Podgorici kompleksna operacija i da zahteva kompleksu istragu.

"Ne može se znati tačan broj osoba koje su učestvovale u kriminalnim aktivnostima. Ubeđen sam i siguran sam da će ovaj broj, od devet, kako istraga bude odmicala, rasti", rekao je Terzić.

On je istakao da danas u Crnoj Gori egzistira deset kriminalnih grupa i da je to značajno manje nego pre desetak godina kada je procena bila da je u Crnoj Gori 35 organizovanih kriminalnih grupa.

Podsetimo, provala u sudski depo primećena je 11. septembra, a nakon toga otkriveno je i da otvor u depou vodi do obližnjeg stana.

Zvanično nije saopšteno šta tačno nedostaje u depou Višeg suda. Prema rečima ministra pravde Marka Kovača iz zgrade suda odneseno je 19 komada vatrenog oružja. Predsednik Višeg suda Boris Savić kazao je juče da je najmanje pet sudskih predmeta kompromitovano.

Policijski službenici i danas su pretraživali teren u Botunu, a prema nezvaničnim informacijama, juče su na tom mestu pronađene rukavice, koje su kako veruju istražitelji, koristile osobe koje su kopale tunel do depoa Višeg suda.

Pretraga terena vršena je nedaleko od mesta na kom je nedavno zaplenjen kombi, koji su kako se sumnja koristile osobe koje su kopale tunel.

Kombi koji su koristili osumnjičeni policija je pronašla 13. septembra. Otkriven je i stan u podgoričkom naselju Zabjelo, gde su navodno boravili osumnjičeni.

Istragom u slučaju "tunel" rukovodi podgoričko Osnovno državno tužilaštvo, a do sada osumnjičeno je najmanje devet osoba, među kojima je i jedna žena.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa