Region

Bečić: Odlučujući glas za izbor vlade ne može doći sa liste koju je predvodio DPS

Komentari

Autor: Tanjug

05/10/2023

-

23:19

Bečić: Odlučujući glas za izbor vlade ne može doći sa liste koju je predvodio DPS
Aleksa Bečić - Copyright Tanjug/MEDIA BIRO

veličina teksta

Aa Aa

Odlučujući glas za izbor nove crnogorske vlade ne može doći sa liste koju je predvodila Demokratska partija socijalista (DPS) i njen predsednik, bez obzira na tehničke odluke ko će biti u kom klubu poslanika, kazao je lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić.

Bečić je kazao da je za Demokrate prioritet uspešno formiranje nove 44. vlade i konstituisanje Skupštine Crne Gore.

"Napredak naše države zavisi od naše čvrstoće i integriteta institucija država. S indignacijom odbacujem bilo kakve neosnovane tvrdnje prezentovane u medijima pod uticajem ekstremnih političkih frakcija oba politička pola. Naša doslednost i odanost demokratskim principima je nepromenjena. Lažne vesti, spinovi, nedozvoljeni uticaji, moraju postati prošlost Crne Gore", naveo je Bečić, prenosi RTCG.

Mandić: "Razumno da Spajić u vladu pozove i ZBCG i GP URAP"

"Mandatar Milojko Spajić trebalo bi u vladu da pozove i koaliciju Za budućnost Crne Gore (ZBCG) i Građanski pokret (GP) URA", rekao je jedan od lidera ZBCG Andrija Mandić.

On je kazao da u istoriji Crne Gore nijedan mandatar za sastav neke vlade nije imao lakši zadatak da sastavi vladu od Spajića. Upitan da je li obnovljen kontakt sa mandatarom i da li je Crna Gora bliža novoj vladi ili izborima, Mandić je rekao da su do pre nekoliko sati bili informisani da postoji većina od 41 poslanika koja će podržati vladu.

“Pre nekoliko sati se obratio i lider Demokratske Crne Gore i saopštio da ne postoji većina. Sada se nalazimo gde smo se nalazili 11. juna odnosno na početku”, rekao je Mandić, a prenose Vijesti.

On je kazao da postoji nekoliko pravaca delovanja.

"Ili će se Spajić vratiti na početak i uraditi ono što treba ili ćemo polako da pravimo politički dogovor o održavanju novih izbora", rekao je Mandić.

On smatra i da je razumno da Spajić u vladu pozove i ZBCG i GP URA.

"Ako pozove URA i formira vladu, svakako da ćemo nakon formiranja vlade sesti, razmotriti čitavu situaciju vezanu za lokalne samouprave. Nisam neko ko misli da treba žuriti u bilo kojoj odluci", kazao je Mandić.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa