Evropa

Pokret Evropa sad isključio Jevrosimu Pejović iz članstva i očekuju da vrati mandat poslanika

Komentari

Autor: Tanjug

04/10/2023

-

09:51

Pokret Evropa sad isključio Jevrosimu Pejović iz članstva i očekuju da vrati mandat poslanika
Jevrosima Pejović - Copyright Skupština Glavnog grada Podgorica

veličina teksta

Aa Aa

Pokreta Evropa sad (PES) mandatara Milojka Spajića saopštio je da poslanica Jevrosima Pejović više nije njihov član i da očekuju da vrati mandat poslanika u Skupštini Crne Gore.

Pejović je, kažu, isključena iz PES, zbog "nepoštovanja zaključaka Izvršnog odbora, odbijanja da poštuje odluku ogromne većine članova Glavnog odbora (GO) i kršenja Statuta partije".

Navode i da je sa Pejović više funkcionera obavilo razgovor u poslednjih mesec dana i, kako navode, upoznalo je da ona ima pravo na svoj stav i mišljenje, ali da nije u skladu sa demokratskim načelima i Statutom insistirati na stavu manjine u odnosu na ubedljivu većinu opredeljenih.

"Izuzetno cenimo odnos ostalih kolega koji, iako su imali drugačiji stav na organima partije, ostaju dosledni demokratskom načelu da se poštuje volja većine, što je praksa u svim demokratskim političkim organizacijama", navode iz PES.

Dodali su da žale zbog, kako su naveli, "iznuđenog poteza", ali će, kažu, kao organizacija ostati istrajni u poštovanju demokratskih pravila, kako bi se stekli uslovi za deblokadu parlamenta i formiranje nove Vlade, sprovođenje reformi i realizaciju programa Evropa sad 2. 

"Naš Pokret će istrajati na odluci Glavnog odbora da formira 44. Vladu sa onima koji su podržali lidera PES-a za mandatara na konsultacijama kod predsednika države. Onima koji su se odlučili za drugačiji izbor, želimo uspešan parlamentarni rad s ostalim kolegama iz opozicije", naveli su iz PES.

Očekuju da Pejović vrati mandat PES-u iz, kako navode, razloga što je status člana parlamenta stekla zahvaljujući parlamentarnoj listi koju je predvodio Spajić, čiji je predlog za novu Vladu i parlamentarnu većinu poslanica odbila da podrži.

Izvršni odbor PES predložio je prošle sedmice Predsedništvu da Radinka Ćinćur i Pejović budu isključene iz partije, zato što su ostale pri stavu da ne podrže Vladu koju je predložio Spajić, odnosno Vladu bez koalicije Za budućnost Crne Gore.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa