Region

"Strašno je, bilo je mnogo napada, ali nikada ovako": Prva grupa hrvatskih državljana stigla iz Gaze u Hrvatsku

Komentari

Autor: Tanjug

04/11/2023

-

16:10

"Strašno je, bilo je mnogo napada, ali nikada ovako": Prva grupa hrvatskih državljana stigla iz Gaze u Hrvatsku
"Strašno je, bilo je mnogo napada, ali nikada ovako": Prva grupa hrvatskih državljana stigla iz Gaze u Hrvatsku - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Prva grupa evakuisanih hrvatskih državljana iz Pojasa Gaze stigla je u Hrvatsku, javlja portal index.hr.

"Strašno je. Sve je bombardovano - bolnice, škole. Bilo je mnogo napada, ali nikada ovako. Ovo je genocid", rekla je gospođa Vedrana i dodala da je zdravstveno dobro, ali da je stradalo psihičko zdravlje, prenosi HRT.

U četvrtak su evakuisani svi hrvatski državljani koji su hteli da napuste Pojas Gaze. Iako su se prvobitno prijavila 23 hrvatska državljana, jedna se žena predomislila i odlučila da ostane.

"Proces povratka hrvatskih državljana koji su hteli da napuste Pojas Gaze je počeo", rekao je hrvatski premijer Andrej Plenković.

profimedia

 

Ministar spoljnih poslova Gordan Grlić Radman dan ranije je kazao kako postoje informacije da je u toj palestinskoj enklavi jedan hrvatski državljanin poginuo, ali da to nije potvrđeno.

Plenković je rekao kako i dalje nema pouzdanih saznanja te da se te informacije proveravaju. On se zahvalio ambasadama u Izraelu, Egiptu i Kataru na toj operaciji, kao i katarskom emiru koji je, kako se navodi, bio vrlo konstruktivan u tom procesu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa