Region

Predsednik Severne Makedonije: Kome je do izbora "u ovako tragičnim vremenima"?

Komentari

Autor: Tanjug

06/12/2023

-

23:04

Predsednik Severne Makedonije: Kome je do izbora "u ovako tragičnim vremenima"?
Predsednik Severne Makedonije: Kome je do izbora "u ovako tragičnim vremenima"? - Copyright Prinskrin/Youtube/Претседател на Република Северна Македонија

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski izjavio je danas da niko normalan ne može da razmišlja o izborima "u ovako tragičnim vremenima", nakon što je prethodno rekao da ne planira da se kandiduje za novi predsednički mandat. 

"Ne znam koji normalan čovek ili političar može da razmišlja o vlasti, izborima ili mandatima u ovako tragičnim vremenima. Izbori su zakazani za maj naredne godine i posle Nove godine imamo dovoljno vremena da razmišljamo o tim stvarima", rekao je Pendarovski novinarima, prenosi portal "A1on".

On je ranije danas, nakon foruma o merama protiv korupcije, rekao da ne planira da se ponovo kandiduje za predsednika na izborima zakazanim za 8. maj naredne godine.

Pendarovski je za petog predsednika Severne Makedonije izabran 12. maja 2019. godine.

Mvr

 

Prethodnih dana, Severnu Makedoniju je potresla vest o otmici i ubistvu 14-godišnje Vanje Đorđevske.

Ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski saopštio je da je uhapšeno pet osoba osumnjičenih u tom slučaju.

"Krivična prijava obuhvata pet osoba, od kojih se jedna tereti za otmicu i ubistvo, tri za otmicu i saučesništvo u ubistvu i jedna za pomaganje u otmici", rekao je Spasovski na konferenciji za medije i dodao da je sada slučaj u nadležnosti javnog tužilaštva.


 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa