Region

Crnogorski premijer: Nije razgovarano o rekonstrukciji Vlade pre predviđenog roka

Komentari

Autor: Tanjug

28/12/2023

-

15:31

Crnogorski premijer: Nije razgovarano o rekonstrukciji Vlade pre predviđenog roka
Tanjug/Vlada Crne Gore/Saša Matić - Copyright Tanjug/Vlada Crne Gore/Saša Matić

veličina teksta

Aa Aa

Crnogorski premijer Milojko Spajić izjavio je danas da nije bilo razgovora o rekonstrukciji aktuelne vlade pre roka predviđenog sporazumom.

Spajić je novinarima u Skupštini, nakon "premijerskog sata", rekao da je po pitanju rekonstrukcije Vlade sve definisano sporazumom. Na pitanje ima li zahteva od koalicije Za budućnost Crne Gore da rekonstrukcija Vlade bude što pre, Spajić je rekao da nije bilo takvih razgovora.

Upitan kakav će predlog imati za prosvetare, Spajić je kazao da nemaju problem da taj razgovor bude najinkluzivniji mogući i pozvao sve činioce kojima je bitan rast zarada i stanje u prosveti da se uključe u te razgovore.

"Ne očekujem da će se ti razgovori završiti danas i mislim da će trajati više meseci", naveo je Spajić.

Ocenio je da je prosveta do sada bila zapostavljena.

"Međutim, ne možete na način da se svima jednako povećavaju zarade podstaći rad i dobro ponašanje u prosveti", rekao je Spajić i dodao da je jako bitno da se napravi podsticaj za one profesore i nastavnike koji prave rezultate.

"Naš predlog će ići u pravcu da se razdovoji rad od nerada, znanje od neznanja i da se prosvetari koji zaslužuju nagrade u budućnosti", istakao je Spajić, preneo je portal RTCG.

On je naveo da neće licirati sa procentima i da će povećanja biti deo jednog sistemskog zakona koji predlažu za sve zarade u javnom sektoru.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa