Region

Viši sud u Podgorici još uvek ne zna šta je odneto iz depoa u aferi "Tunel"

Komentari

Autor: Tanjug

14/02/2024

-

16:23

Viši sud u Podgorici još uvek ne zna šta je odneto iz depoa u aferi "Tunel"
Viši sud u Podgorici još uvek ne zna šta je odneto iz depoa u aferi "Tunel" - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Osnovno državno tužilaštvo (ODT) u Podgorici saopštilo je danas da iz podgoričkog Višeg suda još nije dostavljena konačna popisna lista stvari koje nedostaju u depou, do kojeg je prošlog septembra bio iskopan tunel.

"Navedeni podaci tužilaštvu nisu dostavljeni uprkos više puta upućenim zahtevima predsedniku Višeg suda u Podgorici da se popis završi i da se tužilaštvu dostavi lista stvari koje nedostaju", saopštili su danas iz ODT-a.

Istim povodom, dodaje se, podgoričko Osnovno državno tužilaštvo se, bez uspeha, obraćalo i v.d. predsednici Vrhovnog suda i Sudskom savetu.

Tunel koji povezuje depo Suda i stambenu zgradu otkriven je početkom septembra. Stan odakle je kopano do zgrade Višeg suda iznajmljen je dva meseca pre nego što je tunel otkriven.

Predsednik Višeg suda Boris Savić je 12. septembra, na konferenciji za medije, saopštio da iz depoa Višeg suda "gotovo ništa ne nedostaje". Mesec dana kasnije, advokat Damir Lekić kazao je da ima informacije da su iz depoa Višeg suda nestala dva pištolja u predmetu protiv optuženih za planiranje ubistava Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, preneo je portal RTCG.

Uprava policije Crne Gore

 

U dosadašnjoj istrazi otkriveno je da su u kopanju tunela učestvovali državljani Srbije Vladimir Erić, Veljko Marković (32), Milan Marković (53), Dejan Jovanović (30).

Osumnjičeni za umešanost u obijanje depoa podgoričkog Višeg suda Katarina Baćović, Nikola Milačić, Ivica Piperović i Marijan Vuljaj pušteni su na slobodu 13. januara ove godine. Odlukom Vrhovnog suda Crne Gore odbijen je predlog tužilaštva da im se za slučaj "Tunel" produži pritvor.

Ministarstvo pravde Crne Gore zatražilo je u oktobru od Ministarstva pravde Kraljevine Švedske izručenje Erića (32), koji je uhapšen u Švedskoj i određen mu je ekstradicioni pritvor.

Nalogodavci, finansijeri, ali i motivi za kopanje tunela, još nisu poznati.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa