Region

Ustavni sud u ponedeljak o Milanovićevoj kandidaturi na parlamentarnim izborima

Komentari

Autor: Tanjug

16/03/2024

-

16:55

Ustavni sud u ponedeljak o Milanovićevoj kandidaturi na parlamentarnim izborima
Zoran Milanović - Copyright Tanjug/ FENA/Branka Soldo

veličina teksta

Aa Aa

Hrvatski Ustavni sud saopštio je danas da će se u ponedeljak izjasniti o najavi kandidature predsednika Zorana Milanovića na predstojećim parlamentarnim izborima na listi Socijaldemokratske partije (SDP).

Predsednik Ustavnog suda sazvao je za ponedeljak u 11 sati stručni sastanak sudija i nakon toga sednicu Suda na čijem je dnevnom redu tačka - Nadzor nad ustavnošću i zakonitošću izbora povodom izjave predsednika Hrvatske Zorana Milanovića da će se kandidovati na izborima za poslanike u Hrvatskom saboru, koji su raspisani odlukom Predsednika Republike od 15. marta 2024, navodi se u saopštenju Ustavnog suda, prenosi Hina. 

Govoreći danas na sednici Glavnog odbora, predsednik SDP-a Peđa Grbin pozvao je Ustavni sud da što pre donese odluku da li je dozvoljeno "ono što ni jednim članom Ustava i zakona nije zabranjeno" i istakao da će odluku suda, kakva god bila, poštovati.

Ustavni stručnjaci u javnosti se spore da li Milanović pre kandidature treba da podnese ostavku ili i na dužnosti predsednika može da krene u izbornu trku.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa