Region

Milanović: Plenković i njegova stranka su svesni da gube izbore pa se pozivaju na ustavnost moje kandidature

Komentari

Autor: Tanjug

17/03/2024

-

15:33

Milanović: Plenković i njegova stranka su svesni da gube izbore pa se pozivaju na ustavnost moje kandidature
Zoran Milanović - Copyright AP/Darko Bandić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović poručio je danas građanima da mogu biti mirni jer će on na predstojećim izborima učestvovati kao kandidat za premijera i pobediti, bez obzira na to šta će govoriti HDZ i njihove ustavne sudije, javila je agencija Hina.

"Andrej Plenković i njegovi hadezeovci svesni su od juče da gube izbore za Hrvatski sabor. I zato su odmah, u strahu od poraza, počeli da osporavaju ustavnost mog učešća na parlamentarnim izborima. Ali, šta god oni govorili i kakvu god odluku donele HDZ ustavne sudije doneli, možete biti mirni. Na ovim izborima učestvovaći kao kandidat za premijera i pobediti", objavio je danas Milanović na svom Fesjbuk profilu.

On kaže da "ako ustavne sudije izvrše nalog kukavice Plenkovića, kao što su poslušno izvršavali sve njegove naloge proteklih godina", pa ga (Milanovića) spreče da bude kandidat na listi u prvoj izbornoj jedinici u kojoj je i on (Plenković), "lista naše koalicije će svejedno pobediti", navodi Hina.

Milanović je poručio i da neće dati ostavku na dužnost predsednika države jer ne želi prepustiti svu vlast u Hrvatskoj u ruke Plenkoviću i Hrvatskoj demokratskoj zajednici.

On je naveo da bi, ako odstupi s dužnosti predsednika Republike "pre pobede na ovim izborima i pre izbora novog predsednika Hrvatskog sabora", dužnost predsednika Republike privremeno preuzeo Gordan Jandroković, dopsadašnji predsednik raspuštenog Hrvatskog sabora.

"Dakle, Plenković i Jandroković bi u tom slučaju upravljali državom, preuzeli bi apsolutnu vlast u Hrvatskoj. To je ono što zapravo i žele, da ovladaju i porob sve institucije hrvatske države. Siguran sam da im hrvatski ljudi to neće dopustiti", napisao je Milanović.

Ističe i da nikakve neustavnosti neće biti kod preuzimanja vlasti nakon pobede na izborima i da će nakon pobede na izborima i nakon konstituisanja novog saziva Hrvatskog sabora odstupii s dužnosti predsednika Republike. "Zapamtite, samo vi odlučujete ko će pobediti na izborima", poručio je građanima Milanović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa