Region

Knežević: I dalje me prisluškuju i prate, bezbednosni sektor nije demontiran

Komentari

Autor: Tanjug

28/03/2024

-

16:16

Knežević: I dalje me prisluškuju i prate, bezbednosni sektor nije demontiran
Milan Knežević - Copyright Tanjug/Media Biro

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Demokratske narodne partije (DNP) i jedan od lidera koalicije ZBCG Milan Knežević izjavio je da sumnja da ga i dalje prate i prisluškuju, istakavši da je u prethodnom periodu bilo mnogo zloupotreba u radu tajne službe.

Knežević je na konferenciji za medije u Skupštini Crne Gore rekao da je bio evidentan obračun ANB-a sa neistomišljenicima bivšeg režima. Bez obzira na političke promene u Crnoj Gori, naglasio je, nije došlo do demontaže u bezbednosnom sektoru. 

On je naglasio da je ANB i ranije pratila lidere nekadašnjeg DF-a, podsetivši na prislušne uređaje u hotelu "Palas" pre izbora 2020. godine, kada su tamo bili smešteni aktivisti Fronta. 

Podsetio je i da je tužio M portal zbog navoda da je identifikovani saradnik stranih službi bezbednosti i istakao da su sporne tekstove pisali agenti ANB-a, a podaci su tajni. Poziva SDT da ga saslušaju ako su ovi navodi istiniti.

"Ako sam ja saradnik onda treba danas da me uhapse. Ali ako nisam onda predmet treba da preuzme VDT jer ako agenti kažu da imaju konkretne dokaze da sam ja saradnik onda je jasna njihova uloga, i Uprave policije i ANB-a", saopštio je Knežević.

On je rekao da se M portal nalazi u prostorijama Bemaksa. To je, kaže, nastavak rada portala Udar.

Smatra da tužilaštvo treba da sasluša glavnu urednicu M portala Danicu Nikolić ali i njega, zbog navoda da su agenti ANB-a radili za taj portal. Dodaje i da se sve dešavalo dok je Savo Kentera bio na čelu Agencije. 

"ANB je bio udarna pesnica DPS-a u obračunu sa neistomišljenicima", rekao je Knežević.

Vezano za nedavni sastanak parlamentarne većine, Knežević je potvrdio da nije bio prisutan.

"A premijeru Milojku Spajiću saopštiću svoje stavove mimo medija. Ostajem privržen koalicionom sporazumu", kazao je Knežević, preneo je portal RTCG.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa