Region

Dodik: Rezolucijom o Srebrenici srušen pozitivan napredak BiH

Komentari

Autor: Tanjug

22/04/2024

-

17:41

Dodik: Rezolucijom o Srebrenici srušen pozitivan napredak BiH
Dodik: Rezolucijom o Srebrenici srušen pozitivan napredak BiH - Copyright Tanjug/SRNA/Branislav Zdrinja

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je danas da su Bošnjaci rezolucijom o Srebrenici srušili pozitivan napredak koji je BiH ostvarila.  

"Bećirović, Komšić i Konaković, kao i ostali bosanski muslimani, upregli su sve resurse i snage da pokažu zašto Srbi sa Bošnjacima ne mogu da žive i da je jedina opcija miran razlaz", napisao je Dodik na društvenoj mreži Iks.  

BiH koju oni predstavljaju, ukazao je Dodik, "plod je njihove mašte, ona ne postoji, prema tome i sve što oni rade nema nikakvog značaja ni za Republiku Srpsku ni za BiH ako je ustavna i dejtonska". 

Predsednik Republike Srpske je naveo da oni predstavljaju svoje politike, što, kaže, opet nije od nekog značaja, jer je njihov kapacitet za donošenje bilo kakvih odluka u BiH, pa i u Federaciji, ravan nuli.  

Naveo je da bi, da je BiH država, to što oni rade već bilo kažnjeno.  

"Međutim, BiH je silom sklepani projekat međunarodne zajednice. Prema tome, ništa što oni rade nema značaja ako ne postoji saglasnost predstavnika tri konstitutivna naroda", poručio je Dodik.

Bošnjaci su, istakao je, izašli iz okvira Dejtonskog sporazuma i iz BiH svojim jednostranim akcijama.  

"Mi smo shvatili poruke i uradili sve da omogućimo funkcionisanje Republike Srpske u takvim uslovima. Pokretanje rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN-a pokazuje da Bošnjaci ne žele biti u dejtonskoj BiH, što je dovoljno jasan znak da se naši putevi razilaze po svim osnovama", naveo je Dodik.  

Kaže da su za građenje unitarističkog pokreta dobili podršku nekoliko velikih i moćnih zemalja, koje sponzorišu rezoluciju o Srebrenici kako bi muslimanima u BiH isporučili njihovu državicu u kojoj neće biti Srba i Hrvata.  

Predsednik Republike Srpske ističe da je donošenje rezolucije o Srebrenici nespojivo s nastavkom postojanja BiH i da to treba da znaju svi koji podržavaju tako nešto.  

"Glupa tvrdnja kako to, navodno, vodi pomirenju govori o podmuklim namerama. Јedan deo zemalja manipuliše pričom o Srebrenici. Republika Srpska ne pristaje da ostane u zajednici u kojoj bosanski muslimani žive za to da Republici Srpskoj bude loše i čine sve da nam otežaju život", naveo je Dodik.  

Republika Srpska je, ukazao je, opredeljena za mir, stabilnost, razvoj i dobar život svih njenih građana.  

"Mi ne želimo ništa tuđe i ne možemo živeti s onima koji rade protiv nas. Vreme je da svako krene svojim putem. Bosanski muslimani su već krenuli", napisao je Dodik.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa